Kaksi kerrosta valoa

BLOGIT | Kaksi kerrosta valoa

Vihreää olohuoneessa

Pääsiäisenä meille muutti kaksi uutta asukasta: kultapalmu ja oliivipuu. On siis paikallaan esitellä kotimme uudet asukkaat.

Olen pitkään etsinyt sopivia viherkasveja olohuoneeseen ja haaveillut kaikennäköisistä vihreistä ja eksoottisista kasveista. Arjen kiireiden keskellä tämmöiset pienetkin hankinnat tuppaavat unohtumaan, mutta pääsiäisen pyhinä oli vihdoinkin aikaa tehdä kotona kaivattu kevätsiivous ja laittaa koti muutenkin kesäkuntoon. Olohuone on ollut meillä viime aikoina aika vähällä käytöllä, ja koko tila oli jäänyt jotenkin aivan vaille huomiota. Huone kaipasi piristystä ja kesäisempää ilmettä, joten marssin Plantageniin palmun kuvat silmissä, etsimään olohuoneeseen vihreää piristystä.

Idean oliivipuusta sain jo kauan sitten Pinterestistä, jossa silmiini osui toistuvasti kuva avarasta valkoisesta olohuoneesta ja oliviipuusta, juurikin samantyylisessä kangasruukussa. Kerta toisensa jälkeen huomasin ihastelevani tätä samaa kuvaa ja sain oliivipuusta varsinaisen päähänpinttymän. Ja kun Plantagenissa tielleni osui oliivipuu, niin mukaanhan se oli napattava.

Toinen viherkasvihaaveeni on ollut jokin palmu, ja tällä kertaa mukaan lähti pieni kultapalmu. Erilaisia palmuja olisi löytynyt vaikka minkälaisia ja -kokoisia, mutta tämä lajike miellytti omaa silmää eniten.

Näiden kasvihankintojen myötä täytyy tämän kotipuutarhurin hieman petrata kasvien hoidossa, kastelu kun on usein hyvin epäsäännöllistä ja lannoitus ei olisi tullut mieleenkään, ellei ystäväpuutarhuri olisi hieman vinkannut jatkotoimenpiteistä kasvien suhteen. Oliivipuu on kuuleman mukaan vielä hieman haastava kasvi, joten nähtäväksi jää onko se elossa vielä kesän jälkeen. Otan tämän vastaan haasteena.

Kevätsiivouksen ohella olohuoneessa vaihtui vähän järjestyskin, mutta siitä lisää myöhemmin!

 

 

Kuvat: Juuli Kalliokoski

Kommentoi