Kaksi kerrosta valoa

BLOGIT | Kaksi kerrosta valoa

Purkit järjestykseen

IMG_4962

Keittiöön kertyy yleensä monenlaisia purkkeja ja purnukoita. Itse pidän kaikennäköisistä kauniista rasioista ja säilytysastioista, ja niitä onkin kertynyt kaappeihin muutamia vuosien varrella. Kauniit rasiat ovat käytännöllisiä ja tuovat keittiöön persoonallista ilmettä.

Vasta lähiaikoina olen innostunut näistä läpinäkyvistä lasipurkeista, joita löytyy varmaankin melkein jokaisesta kodista. Nyt aikomuksenani onkin kerätä keittiön työtasolle pieni rykelmä näitä purkkeja, ja täyttää ne ruoka-aineilla, joita käytetään meillä eniten. Monet ruoka-aineet ovat kivannäköisiä esillä lasipurkissa, ja työtasolla ne ovat koko ajan käden ulottuvilla. Tällä hetkellä tasoa koristaakin jo muutama purnukka: myslille, auringonkukansiemenille ja couscoukselle omansa.

IMG_4963

IMG_4953

Parhaat purkki-löydöt olen tehnyt kirpputoreilta ja pienistä nettikaupoista. Spaghetti purkin sisällön arvaattekin ja Nicholas Vahén hauska C-purkki kätkee sisäänsä tietysti kahvia. Samanlainen purkki löytyy myös T-kirjaimella, teenjuojille.

IMG_4964

IMG_4956

Hyviä purkkilöytöjä tulee tehtyä usein myös matkoilla. Ulkomailla ruokakaupoista löytyy monesti kiinnostavia ja erilaisia etikettejä, ja ruoka-aineet voidaan olla pakattu hyvinkin eri tavalla kuin Suomessa. Tämä espressopurkki lähti mukaan italialaisesta pikkukaupasta, vaikka näitä samoja löytyy varmasti jo Suomestakin.

IMG_4971

Tämän paperikassin viesti sopii aika hyvin keittiöön, vai mitä? Se on osoittatunut oivaksi säilytyspaikaksi parille viinipullolle.

IMG_4975

Keittiössä, kuten muuallakin kotona, rakastan pienten asetelmien asetelmien kokoamista. Tarpeellisista keittiötarvikkeista saa tehtyä kivoja yksityiskohtia, piristämään muuten pelkistettyä keittiötä.

Tämän hetken ehdoton ykkössisustusvinkki ovat nämä metallilautaset. Ekotoreilta ja kirpputoreilta näitä löytää kasapäin monen kokoisia ja näköisiä, muutaman euron hintaan! Meiltä näitä löytyy jo monta erikokoista, ja ekotorilta löysin myös aivan täydellisen metallisen tarjottimen. Nämä toimivat ainakin tarjoiluastioina ja alustana erilaisille asetelmille, tai vaikkapa kynttilöille. Samanlaisia löytyy paljon myös kullan- ja kuparinvärisenä.

Tuleeko teillä mieleen hyviä vinkkejä liittyen keittiön säilytykseen?

 

Kuvat: Juuli Kalliokoski

Yksi vastaus artikkeliin “Purkit järjestykseen”

  1. Susku London

    Douwe Egberts kahvi myydään lasipurkeissa (kaksi eri kokoa), joissa voi kahvin jälkeen säilyttää mausteita jne.


Kommentoi