Kaksi kerrosta valoa

BLOGIT | Kaksi kerrosta valoa

Mökillä

Viikonloppuna lähdettiin saaristoon nauttimaan aurinkoisesta kevätpäivästä ja tekemään kevätsiivous mökille. Käymme mökillä melkein kerran viikossa kesät talvet ja se on meille todella tärkeä paikka. Missään ei rentoudu paremmin kuin rantakalliolla merta katsellen tai metsässä kuljeskellen.

Mökkimme on yksinkertainen ja käytännöllinen hieman alle 12 neliön tilaihme. Olemme rakentaneet mökin itse lautatavarana toimitetusta paketista, perustuksia myöten. Projekti oli työläs, mutta palkitseva ja opettavainen, ja jälkeenpäin on kiva ihastella oman käden jälkeä.

Mökki on suunniteltu niin, että suurin osa aktiviteeteista tehdään ulkona, mikä onkin ainakin meille mökillä olon pääasia, ulkona oleminen ja tekeminen. Tilavalle terassille mahtuu sekä grillikatos, erillinen istuskelualue että ruokailutila. Sisälle mahtuu pieni sisäkeittiö liikuteltavan saarekkeen muodossa, säilytystilaa ja 2 levitettävää sänkyä, joissa nukkuu mukavasti 4 ihmistä. Ilman salliessa mökin tilavat pariovet avataan terassille ja sisä- ja ulkotilat yhdistyvät yhdeksi suureksi oleskelualueeksi.

Mökillä sisustus on hyvin pitkälti kierrätettyä. Kalusteet ovat nettihuutokauppalöytöjä, tekstiilit omista kätköistä, koriste-esineet ja astiat kirpputorilöytöjä. Rajallisen tilan vuoksi kalusteet ovat tarkkaan harkittuja, ja jokainen nurkka ja kolo on hyödynnetty säilytystilana. Mökillä sisustaminen saa olla rentoa ja vähän sekalaistakin, kutsuisin tätä tyyliä pelkistetyksi kirpputoriromantiikaksi. Tavaroita kertyy sitä mukaan kun jotain tarvitaan, ja siinä sivussa mukaan tarttuu usein jotakin vastustamatonta meriaiheista krääsää.

IMG_3715

Pitkät räsymatot ovat mummulan vintiltä löytyneitä aarteita. Mummu tai isomummu on tehnyt ne aikoinaan matonkuteista. Mökin lautalattia petsattiin harmaaksi Tikkurilan lattiapetsillä.

Vaikka 12 neliön mökki saattaa monesta kuulostaa todella ahtaalta, niin tila on yllättävän toimiva ja hyväksi todettu. Mökille tullaan kuitenkin viettämään aikaa ulkona, ja sisätiloja käytetään lähinnä säilytykseen ja nukkumiseen. Yhtäkään lisäneliötä en ole toistaiseksi kaivannut, enkä usko että tulen kaipaamaankaan.

 

Kuvat: Juuli Kalliokoski

Kommentoi