Kaksi kerrosta valoa

BLOGIT | Kaksi kerrosta valoa

Minttua terassille

Vuorossa on blogin ensimmäinen DIY- projekti, nimittäin tiistai-illan ratoksi innostuin tuunamaan meidän jo hieman kulahtaneet pihakalusteet. Rakastan mintunvihreää väriä, ja kun sain kerrankin tilaisuuden maalata jotakin, niin minttuahan siitä tuli, tottakai. Ilmeisesti olen saanut minttu-innostuksellani aivopestyä taloutemme toisenkin osapuolen, sillä en saanut vastalauseita maalausprojektille. Yhtään mintunvihreää seinää taloon ei kuulemma kuitenkaan tule… vielä.

Tässä vertailun vuoksi pari ”ennen ja jälkeen” -kuvaa. Pihakalusteet olivat saaneet kulahtaa auringossa kaikessa rauhassa jo muutaman kesän ajan, eikä niitä oltu kertaakaan käsitelty. Pinta oli kulunut, mutta sileä, joten sitä ei tarvinut hioa. Ennen maalaamista pyyhin kuitenkin kalusteet huolellisesti puhtaaksi kostealla rätillä, sillä niihin oli tarttunut paksu kerros katupölyä ja muuta likaa.

Maalasin kalusteet Tikkurilan Helmi-kalustemaalilla, jonka sävy on nimeltään kanaali. Sävy on mielestäni juuri sopivan hempeä ja vähän vanhanaikainen mintunvihreä, ei liian räikeä tai kirkas. Projekti oli kaikinpuolin helppo ja yksinkertainen, juuri sopiva parin tunnin operaatio arki-iltaan.

Aikomuksena oli antaa uudistetuille pihakalusteille uusi elämä mökillä, mutta mintunvihreä näyttäisi sopivan aika hyvin kotiterassillekin. Luulen, että terassin uudet kalusteet saavat saman käsittelyn. Litran purkista jäi maalia todella paljon yli tämän projektin jälkeen, joten voi olla että vielä muutama muukin kaluste kotona saa ylleen mintunvihreän kevätvärin.

Kuvat: Juuli Kalliokoski

2 vastausta artikkeliin “Minttua terassille”

  1. Anna

    Voi, miten kiva väri! Sopii kauniisti vanhan talon tyyliin ja on ihanan kepeä ja keväinen. Maalaamalla saa edullisesti uudistettua kotia 🙂


  2. Tatja

    Ihanaa minttua! Mitä maalia käytit, mikä sävy? Itse olen saanut suostuteltua mieheni siihen ajatukseen, että vierashuoneen yksi seinä maalattaisiin mintun väriseksi. Nyt olisi vain täydellinen mintun värinen maali hakusessa..:)


Kommentoi