Kaksi kerrosta valoa

BLOGIT | Kaksi kerrosta valoa

Melkein kesä

Ulkona on melkein kesä ja kotonakin alkaa olla aika kesäinen fiilis. Kirkas kesäinen auringonvalo on siivousintoilijan painajainen ja paljastaa jokaikisen pölyhiukkasen ja tahran, ja yleensä tähän aikaan vuodesta innostun karsimaan ja pelkistämään kodin sisustusta vielä tavallistakin enemmän. Kun aurinko porottaa olohuoneen ikkunoihin koko päivän, tekee mieli piilottaa kaikki ylimääräiset pölynkerääjät, avata ikkunat ja päästää kesältä tuoksuva raikas ilma sisälle.

Olen vaivihkaa yrittänyt tuoda kesää sisälle myös kasvillisuuden merkeissä, ja tällä hetkellä kotona näyttääkin jo aika vihreältä. En siis pistänyt ollenkaan pahakseni kun eiliset vieraat toivat mukanaan lisää kasvillisuutta.

Tämä kimppu on niin lumoavan kaunis vaaleanpunaisine pioneineen, että tekisi mieli monistaa se joka puolelle asuntoa. Tällä kertaa kimppu päätyi yöpöydälle sulostuttamaan aikaisia aamuherätyksiä. Arki ei voi tuntua kovin raskaalta, kun saa herätä kukkien tuoksuun ja kaihtimien välistä herätteleviin aamuauringon säteisiin.

Tämä yöpöydän virkaa toimittava pinnatuoli sai myös mintunvihreän värin ylleen samassa rytäkässä kuin terassikalusteetkin. Aikoinaan tämä tuoli odotti rappukäytävässä löytäjäänsä, kun ystävällinen naapuri oli sen sinne kuljettanut ja laittanut päälle lapun ”saa ottaa”. Siitä asti tuoli on palvellut yöpöytänä, ja se on yksi ehkä rakkaimmista huonekaluista. Toisen romu on tosiaankin toisen aarre.

Kaiken tavaran karsimisen lomassa myös vaaterekki sai pelkistetymmän ja kesäisemmän ilmeen. Vaaterekki on kyllä älyttömän helppo tapa sisustaa ja raikastaa huonen ilmettä. Pidän rekissä yleensä esillä muutamia sen hetkisiä lempivaatteita, jotka ovat myös kovassa käytössä. Nyt rekkiin pääsivät odottelemaan tulevan kesän ykkösvaatteet, kasvillisuusteema jatkuu täälläkin.

Siispä toivotan oikein aurinkoista, vihreää ja kesäistä viikonloppua!

 

Kuvat: Juuli Kalliokoski

Kommentoi