Kaksi kerrosta valoa

BLOGIT | Kaksi kerrosta valoa

Melkein itämainen matto

Olen pitkään haaveillut räikeän punaisesta ja kirjavasta itämaisesta matosta. Erityisesti olohuoneeseen kaipaisin jotakin oikein värikästä, piristämään huoneen muuten pitkälti mustavalkoista ilmettä. Itämaisissa matoissa kuvioinnit vaihtelevat suuresti ja juuri omaa silmää miellyttävää mattoa en ole kuitenkaan vielä löytänyt. Toinen ostopäätökseen vaikuttava asia on ollut hinta, sillä käsityönä tehdyissä matoissa hinta on usein kohdillaan, eikä se ainakaan tällä hetkellä sovi omaan sisustusbudjettiin.

Jokin aika sitten törmäsin sopivaan itämaisen maton korvikkeeseen: puuvillamattoon, johon on painettu itämaistyylistä mattoa muistuttava kuviointi. Matto jatkaa olohuoneen mustavalkoista linjaa, mutta se tuo mukavasti vaihtelua ja kontrastia valkoista lattiaa vasten. Maton printissä viehättää itämaisen kuvion lisäksi kulutus.

Tämä matto löytyi H&M Home:n nettikaupasta, mutta samantyylisiä olen bongannut ainakin tanskalaiselta House Doctorilta. Matto ei ole ehkä ihan yhtä tunnelmallinen kuin aito itämainen matto, mutta ihan hyvä korvike sitä täydellistä ja sopivan hintaista mattoa odotellessa. Kokonsa ja materiaalinsa puolesta sen voi sijoittaa oikeastaan mihin tahansa huoneeseen. Alunperin suunnittelin siitä eteisen mattoa, mutta nyt se on saanut jäädä tälle paikalleen olohuoneeseen.

Jostakin syystä juuri tällaiset pienet ja edulliset sisustuslöydöt tuovat eniten mielihyvää ja iloa. Toki joissakin hankinnoissa on syytä panostaa laatuun ja valita kahdesta vaihtoehdosta se kalliimpi, ja mietin aina ostopäätöstä tehdessä tuotteen materiaaleja ja kestävyyttä, sekä käytännöllisyyttä.

Koitan välttää turhien tavaroiden ostelemista, sillä mikään ei harmita enempää kuin nurkissa pyörivät tavarat, joilla ei ole sopivaa käyttötarkoitusta. Olen kuitenkin aika impulsiivinen ostelija, ja teen myös heräteostoksia. Tunnen kuitenkin oman tyylini niin hyvin, että huteja tulee tehtyä harvoin. Suuria hankintoja tehdessä teen paljon taustatyötä ja etsin monenlaisia vaihtoehtoja eri hintaluokista, ja valitsen niistä parhaan ja itselleni sopivimman.

Kommentoi