Kaksi kerrosta valoa

BLOGIT | Kaksi kerrosta valoa

Kuvakierros valkoisessa puutalossa

On tullut aika tutustua tarkemmin meidän kotiin. Kuinka esitellä lyhyesti ja ytimekkäästi niinkin tärkeä ja rakas paikka kuin oma koti, josta kerrottavaa olisi vaikka kuinka paljon? Aloitetaan maltillisesti ja tehdään pieni visuaalinen kuvakierros meille.

Valkoiset puulattiat ovat asunnon katseenvangitsija, ja kiinnittävät jokaisen vieraan huomion ensimmäisenä.
Valkoiset puulattiat ovat asunnon katseenvangitsija ja kiinnittävät jokaisen vieraan huomion ensimmäisenä.

Meidän koti sijaitsee Turun keskustassa, vanhalla puutaloalueella. Yli satavuotiaassa talossa oleva asunto on ollut meidän viime syksystä lähtien, jolloin muutimme ensimmäiseen yhteiseen kotiimme.
Lapsuuteni puutalossa viettäneenä minulle oli lähes itsestäänselvyys, että ensimmäinen oma koti tulisi olemaan puutalo. Asuntokuume iski yllättäen ja kuin sattuman kaupalla johdatti meidät tänne, yhteisten tuttavien kautta ja vasta toiseen asuntonäyttöömme. Ja niin tämä asunto valloitti sydämemme.

Asunto oli jo lähtökohtaisesti todella hyvässä kunnossa, mutta halusimme tehdä siitä omannäköisen, joten koko asuntoon tehtiin pientä pintaremonttia. Olen koko ikäni haaveillut valkoisesta ja selkeästä kodista, jota hallitsee luonnonvalo, ja nyt oli aika täyttää unelma toteen. Kuten arvata saattaa, suurin osa pinnoista sai siis valkoisen värin ylleen. Keittiö ja kylpyhuone remontoitiin oman maun mukaiseksi, moderniksi ja avaraksi.

IMG_4367

Oma sisustustyylini on hieman leikittelevä. En ota sisustamista turhan vakavasti, kokeilen erilaisia ratkaisuja hetken mielijohteesta ja luotan sisustuksessa omaan silmään. Rakastan tavaroiden sommittelua, ja teen kotona pieniä muutoksia ainakin kerran viikossa.

En osaa luokitella meidän kotia minkään tietyn tyyliseksi, se on yksinkertaisesti sekoitus huonekaluista ja esineistä, joista pidämme, ja joita on kertynyt mukaan matkan varrella. Yhdessä asiassa olemme kuitenkin molemmat aika tarkkoja, nimittäin kotiin ei hankita mitään ylimääräistä.
Ihastelen minimalistisia koteja, ja ehkä voisi sanoa että kotimme on sekoitus minimalismia ja kauniita tavaroita, lähinnä kirpputorilöytöjä. Tämän lisäksi kodista nousee ehkä esille molempien rakkaus luontoa kohtaan, joka ilmenee luonnonläheisinä materiaaleina ja sävyinä.

IMG_3910

Sisustustyylin lisäksi meillä otetaan muutenkin aika rennosti, lakanoita ei silitetä. Mikäs sen täydellisempää kuin pellavalakanat, joita ei ole tarkoituskaan silittää.
Sisustustyylin lisäksi meillä otetaan muutenkin aika rennosti, lakanoita ei silitetä. Mikäs sen täydellisempää kuin pellavalakanat, joita ei ole tarkoituskaan silittää.

IMG_3201

IMG_3218

Niin ja kuka täällä sitten asustaa? 25-vuotias vaatesuunnittelun opiskelija Juuli, avopuoliso ja yksivuotias corgipoju Unto. Unto rakastaa kameraa ja tulee aika varmasti vilahtamaan kuvassa jos toisessakin.
Oma visuaalisuuden ja kauneuden nälkäni on johdattanut minut opiskelemaan vaatesuunnittelua, työhöni vaateliikkeen visualistiksi ja harrastuksena sisustamaan, valokuvaamaan ja kirjoittelemaan siitä tänne blogin puolelle.

Tervetuloa tutustumaan meidän kotiin, ja seuraamaan kuinka usein tavarat oikeasti voivat vaihtaa paikkaa!

Kuvat: Juuli Kalliokoski.

Kommentoi