Kaksi kerrosta valoa

BLOGIT | Kaksi kerrosta valoa

Kotona nyt

Meillä ollaan nyt hullaannuttu kasvikirjoista ja erilaisista koreista. Kevään tullen peukalot alkavat taas vihertää tavallista enemmän ja tulee sellainen pakottava tarve upottaa sormet multaan! Olen pitkään halunnut hankkia mökille värikasvion ja tällä viikolla todellakin kannatti käydä kurkkimassa kirjakaupan alelaaria bussia odotellessa, sillä matkaan lähti tämä Otavan mainio värikasvio. Eikun kirja reppuun kera termospullollisen kahvia ja metsään tunnistamaan kasveja!

Keittiön lattialle on ilmestynyt uusi matto, joka ilahduttaa ja yllättää joka aamu uudestaan, koska unohdan aina sen olemassaolon. Puulattia on nyt mielestäni kauneimmillaan keittiössä, jossa se on suurimman kulutuksen alaisena, ja käytön myötä rakoilee hiukan.

Viikonloppuna kierrettiin muutamia sekatavarakauppoja, ja toisen metsästäessä mökille ties mitä kaapeleita ja vessanistuimia, kiertelin itse osastolta toiselle ja löysin mitä ihaninta pikkukrääsää kotiin ja mökille. Parina viime kesänä mökinrakennus- ja talon remonttiprojektien myötä Biltemat, Bauhausit ja Motonetit lukemattomia kertoja kiertäneenä, olen oppinut että parhaimmat löydöt tekee mitä odottamattomimmista paikoista. Tällä kertaa mukaan lähti tämä erittäin tarpeellinen kori.

Enpä olisi joku aika sitten uskonut sisustavani kotia simpukoilla, mutta tässä sitä nyt ollaan, ja simpukat on korissa. Vietnamissa löysin uudelleen lapsuuden matkojen ehdottoman ykkösharrastuksen eli simpukoiden keräämisen, ja paluumatkalla rinkassa oli mukana simpukka jos toinenkin. Useat rannat olivat niin täynnä simpukoita, että niiden etsimiseen ei tarvinut nähdä juurikaan vaivaa, ja kun olet ottanut yhden, on tietenkin otettava toinen, ja kolmas….

Matkamme suosikkiravintolassa Mango Bayssa tarjottiin monet ruoat ja alkuleivät tällaisista pienistä koreista, joita oli myös myynnissä ravintolan pienessä puodissa. No minkäs korihullu nainen itselleen voi, pakkohan nämäkin oli roudata rinkassa kotiin asti. Mutta kuka nyt pärjäisikään ilman erillistä koria simpukoita ja valkosipulia varten?

Onni on muuten anoppi, joka mökkipäivän päätteeksi lykkää syliin itsetehdyn pääsiäiskranssin pajuista ja sylillisen pajunkissoja. Meidän ulko-ovea koristaakin aina vuodenaikojen mukaan vaihtuva kranssi. Pajunoksat pääsivät maljakkoon olohuoneen lattialle, eivätkä ainakaan toistaiseksi ole tulleet syödyiksi nelijalkaisten ystävien toimesta.

Että tältä meidän kotona näyttää nyt, tänä tiistaisena iltapäivänä. Seuraavaksi lähden ihastelemaan vielä iltayhdeksänkin aikaan valoisaa Portsaa ja suunnittelemaan viherpeukaloille ohjelmaa viikonlopuksi.

 

Kuvat: Juuli Kalliokoski

Kommentoi