Kaksi kerrosta valoa

BLOGIT | Kaksi kerrosta valoa

Kevät maljakossa

Yksi aivan varma kevään merkki ovat tulppaanit. Ensimmäiset tulppaanit saapuvat kauppoihin jo joulun jälkeen ja näistä ihanista kukkasista saa nauttia aina pääsiäiseen asti, melkein koko kevään ajan. Itse olen ihastellut näitä kaupoissa jo jonkin aikaa, mutta vasta viikonloppuna sain ostettua ensimmäisen kimpun kotiin asti. Tällä kertaa mukaan lähti kimppu hempeän vaaleanpunaisia kukkia, tuomaan kotiin keväistä tunnelmaa ja paistattelemaan kirkkaissa kevätauringon säteissä.

En ole vielä kovin pitkään osannut erityisesti arvostaa leikkokukkia tai huonekasveja, mutta muutaman viime vuoden aikana sisäinen viherpeukaloni on herännyt. Aikaisemmin minut on tunnettu lähinnä siitä, että saan hengiltä kasvin kuin kasvin. Suurinta päänvaivaa minulle on tuottanut kasvien kastelun muistaminen, ja nykyään olenkin suosiolla ostanut mahdollisimman sitkeitä huonekasveja, jotka kestävät elämää hajamielisen viherpeukalon kanssa.

Huonekasvit tuovat kotiin kivasti väriä ja raikkautta. Varsinkin näin talvella huomaan haaveilevani vihreistä palmuista ja muista eksoottisista kasveista, oliivipuista ja Italian auringon alla paahtuneista valtavista laventelipensaista, toisin sanoen siis kesästä.

Leikkokukat sen sijaan ovat ainakin minulle eräänlaista arjen luksusta. Mikään ei piristä harmaata päivää paremmin kuin kimppu kauniita kukkia. Pienestäkin kimpusta saa monta kivaa asetelmaa, kun ripottelee vaikka vain yksittäisiäkin kukkia eri puolelle asuntoa pienissä maljakoissa.

 

4 vastausta artikkeliin “Kevät maljakossa”

  1. Inka Tuomarila

    Teidän kodissanne on kyllä kaunis valo ja ihanan rauhallinen tunnelma. Hyvä idea sirotella yksittäisiä kukkia eri puolille asuntoa!


  2. Anna

    Block-valaisin & tulppaanit <3


Kommentoi