Kaksi kerrosta valoa

BLOGIT | Kaksi kerrosta valoa

Blogicorgi

Blogeissani vilahtaa aina silloin tällöin eräs tietty tyyppi, nimittäin 1,5 vuotias Welsh Corgi Pembroke Unto.

Unto on aivan valloittava persoona ja ylitsevuotavan sosiaalinen tapaus: lenkeillä tuijotellaan ja ihmetellään jokainen vastaantulija ja kaikki muutkin kadulla kulkevat, aidan raioista tarkistetaan mitä naapurin tontilla tapahtuu ja mikäli viereen sattuu parkkeeraamaan auto, niin yritetään vaivihkaa kurkistella että kukas siihen saapuikaan ja millä asialla.

Pieni koko ja hauskannäköinen naama suurine korvineen saa vastaantulijat usein luulemaan, että kyseessä on pentu, ja nykyään yleensä nyökkäilenkin vaan että juu pentu on. Tai ehkä se on se corgimaisen jääräpäinen käytös, joka saa epäilemään koiran ikää…

Unto on hankittu meille aivan täysin kotikoiraksi, eikä sen kanssa ole aikomusta sen enempää harrastaa tai käydä näyttelyissä.Kasvattajalla oli tiedossa minkälaiseen tarkoitukseen etsimme koiraa, ja hän osasi kyllä valita meille juuri oikeanlaisen yksilön.

Kokonsa puolesta Unto sopii hyvin kaupunkikoiraksi, mutta vasta maalla se on aivan täysin omassa elementissään. Lähes joka viikonloppu Unto saa kulkea vapaana mökillä, ja remuta menemään metsikössä. Siinä vaiheessa voi aavistaa koiran olevan onnellinen, kun se pinkoo pari tuntia metsikössä kuin sprintteri, jonka jälkeen syöksyy rantakalliolle ja mereen viilentymään.

Blogeissani Unto vilahtaa aika usein siitä syystä, että se on todellinen linssilude. Jos jossakin suunnassa alkaa kamera räpsyä, niin seuraavaksi kuvassa on jo koiran kuono. Lieneekö syynä se, että jo kahdeksanviikkoisena Unto pääsi mukaan ensimmäisiin studiokuvauksiin.

Tätä juttua kirjoittaessa Unto halusi muuten välttämättä istua sylissäni baarijakkaralla, tietokoneen ja minun välissä, ja tuijotella ulos keittiön ikkunasta. Hivenen hankala työskentelymuoto kieltämättä, mutta noille nappisilmille on aika vaikea sanoa ei.

 

Kuvat: Juuli Kalliokoski

 

4 vastausta artikkeliin “Blogicorgi”

 1. Eeva Louento

  Ihana Unto! Monia terveitä linssiludevuosia hurmurille!!!!


 2. Tuija Kellomäki

  Ihan saman näköinen kuin Sulo, Wales Tale´s June Storm. Oliskohan läheistäkin sukua?


  • Juuli Kalliokoski

   Meidän Unto (Munrony’s Only for real) on haettu Vaasasta päin, saattaahan siellä hyvinkin olla sukupuussa joitakin yhteyksiä!


Kommentoi