Kaksi kerrosta valoa

BLOGIT | Kaksi kerrosta valoa

49 neliötä inspiraatiota

Viikonloppuna pääsin ilokseni jälleen kerran ihastelemaan ystäväni Annin kaunista kotia. Tällä kertaa nappasin kuitenkin kameran mukaan vierailulle ja kuvailin asuntoa teidänkin iloksi.

Anni on koulutukseltaan sisustussuunnittelija ja tämä todella näkyy Annin kodin sisustuksessa. Joka kerta Annin luona vieraillessani ihastelen asunnon tunnelmaa ja harmoniaa, vaihtuvia asetelmia ja pieniä yksityiskohtia. Yleensä heti ovesta sisälle päästyäni kierrän koko asunnon läpi ihastellen kaikki uudet ja vanhatkin jutut aina uudestaan, huokaillen ja hihkuen kauniiden tavaroiden keskellä.

Tämä 50-luvulla rakennetun pienen kerrostalon 49 neliöinen asunto on ollut Annin koti pian kahden vuoden ajan. Asunnon oston jälkeen Anni on toteuttanut asunnossa laajan pintaremontin, hyvin pitkälti omin taitavin kätösin ja kotijoukkojen avustuksella. Kodin sisustus on kerääntynyt hiljalleen vuosien varrella, ja erilaiset huonekalut ja esineet sopivat yhteen uskomattoman hyvin. Ihailen ja inspiroidun Annin taidosta yhdistellä värejä ja luoda tilaan tunnelmaa ja kodikkuutta.

IMG_5940

Mattamustan keittiön katseenvangitsija on upea tapetti, joka on hankittu turkulaisesta Sisustusliike Teatterista. Keittiö on pääosin ikeasta ja se on itse suunniteltu, kuten kaikki muukin asunnossa.

Kadehdittavan suloinen purkkikokoelma pitää tärkeät ainesosat koko ajan käden ulottuvilla.

Luonnonvalo tulvii asuntoon isoista ikkunoista. Kauniit ikkunalaudat tulevat hyvin esille, kun ne on jätetty melkein tyhjiksi.

Mökiltä löytynyt sohvapöytä on tuunattu tähän päivään, pinta on hiottu ja jalkoja lyhennetty sohvapöydälle sopivaksi. Samansävyinen senkki on löytö vanhojentavaroidenliikkeestä. Moderni sohva ja 50-lukua henkivät nojatuolit istuvat olohuoneeseen sulassa sovussa.

Olohuoneen vanhat nojatuolit ovat isoäidiltä saadut, ja ne on verhoiltu uudelleen.

Vanha puinen laatikko on kirpputorilöytö ja matkalaukku on löytynyt vanhojen tavaroiden liikkeestä.

Kauniit valkoiset pariovet erottavat makuuhuoneen ja olohuoneen toisistaan.

Annin kädenjälki näkyy makuuhuoneessakin: sängyn päätyyn on rakennettu taso tauluja ja kirjoja varten. Myös yöpöydän virkaa toimittavat maalatut tukit ovat omaa käsialaa.

Taas vierailusta inspiroituneena katson omaa kotia ihan uusin silmin, haaveilen tehosteväreistä seinissä ja kauniista tapeteista. Toivottavasti vuosien kuluessa omastakin kodista syntyy yhtä harmoninen ja yhtenäinen kokonaisuus. Onneksi sisustuspulmissa apu on lähellä!

Valoisaa ja inspiroivaa keskiviikkoa!

2 vastausta artikkeliin “49 neliötä inspiraatiota”

  1. Laura Satamo

    Ihana koti! Ja ihanat olohuoneen senkki, nojatuolit ja pöytä! Keksin juuri, että taidanpa itsekin lyhentää meidän 50-luvun pöydän jalkoja, sillä tällä hetkellä se on vintillä, koska ei ole sopinut sohvapöydäksi. Katoin eka nojatuolien takajalkojen asennosta, että voisivatko olla Wegneriä, mutta ei ne taida olla?


    • Juuli Kalliokoski

      Eikö olekin! Tuo jalkojen lyhentäminen on kyllä hyvä idea, täytyy pitää itsekin mielessä. Nyt en osaa sanoa nojatuoleista sen tarkemmin, pitääpä kysäistä Annilta.


Kommentoi