Kaikki käsistäni

BLOGIT | Kaikki käsistäni

Työhuoneesta lastenhuoneeksi, osa 3

Kirjoittelin syksyllä työhuoneesta lastenhuoneeksi -projektin vaiheista. Muutostyö eteni aluksi tapetoimisen ja maalaamisen merkeissä ja jatkui sitten kalustamisella ja pienempimuotoisella sisustamisella. Ensimmäinen osa projektista on luettavissa täältä ja toinen osa täältä.

Tämä hauskan inspiroiva ja kaikin puolin hyvän mielen tehtävänanto sai vähän aikaa sitten arvoisensa loppusilauksen ammattilaisen ottamien kuvien myötä. LEMPIvisionsin huikean lahjakas Katri Haavisto sai taltioitua kuviksi sen, mitä en olisi kunnolla osannut kirjoittaa auki ja sanoilla selittää.

Silmäkarkkia pienille ja isoille. Pinkki, valkoinen ja farkunsininen on raikas yhdistelmä. Kuvat: Katri Haavisto/LEMPIvisions
Silmäkarkkia pienille ja isoille. Pinkki, valkoinen ja farkunsininen on raikas yhdistelmä. Kuvat: Katri Haavisto/LEMPIvisions
Sängyssä köllötellessä vastapäisellä seinällä riittää katseltavaa.

Asiakkaan sanoin: ”Huone on kuin karkki! Paljon nähtävää, katsottavaa, tutkittavaa ja ihmeteltävää.” Ja sehän se tavoite olikin: Toteuttaa sellainen huone, josta löytyy silmäkarkkia niin pienille kuin isommillekin silmille. Pinkin ja valkoisen yhdistelmä toimii hauskasti farkkuyksityiskohdilla tuunattuna, käsin toteutettuja yksityiskohtia unohtamatta.

Tärkeää on myös, että muuntelumahdollisuuksia löytyy ja huone kasvaa lapsen mukana; Esimerkiksi puolapuiden ja pinnasängyn välinen etäisyys on mietitty niin, että tilalle mahtuu myös 170 cm pitkä juniorivuode. Matala valkoinen taso sopii pienen lapsen leikkeihin, mutta sen korkeutta voi tarvittaessa kasvattaa lisäkaapilla tai tuunata siitä työpöydän liikuteltavalla pöytälevyllä. Sisustukseen saa uutta ilmettä vaihtamalla taulukollaasin kehyksiin kuvia tai ripustelemalla linnunpönttökuvioon erilaisia esineitä, kortteja ja pieniä leluja.

Iloisia leikkihetkiä!

Seinällä roikkuu taulukollaasin ja Ferm Livingin innoittaman pilvilampun lisäksi kotimainen Imageroadin syntymähetkijuliste. Huoneen oveen toteutettiin liitutaulutarralla kuumailmapallon muotoinen piirustustaulu. Kerrankin oveen saa piirtää ihan luvan kanssa!

Vähemmän on yleensä enemmän. Mutta lastenhuoneita toteuttaessa on mahtavaa päästää mielikuvitus valloilleen ja unohtaa kohtuuton kohtuus. Värejä, iloa ja hauskoja yksityiskohtia leikkimielellä! Tämä on yksi niitä projekteja, joita muistelen varmasti pitkään ilolla ja lämmöllä.

Mielikuvitusta ja mukavaa mieltä uuteen viikkoon!

-Hanna

 

2 vastausta artikkeliin “Työhuoneesta lastenhuoneeksi, osa 3”

  1. Katri

    Kiitos kauniista sanoistasi!:) Ihania yksityiskohtia siellä oli myös joita oli mukava kuvata! Sä olet niin oivaltava!!


    • Hanna Juhala

      Tässä(kin) työssä on huomannut kantapään kautta sen, että kimpassa taitavien oman alansa ammattilaisten kanssa pääsee tosi paljon pidemmälle kuin yksinään puurtamalla. Toisen silmin maailma ja oma kädenjälkikin näyttää erilaiselta. Kiitos myös sulle ja tehdään jatkossakin hienoja juttuja yhdessä! 🙂


Kommentoi