Kaikki käsistäni

BLOGIT | Kaikki käsistäni

Työhuoneesta lastenhuoneeksi, osa 2

Työhuoneesta lastenhuoneeksi -muutosprojekti saa nyt jatkoa. Projektin ensimmäisessä osassa päivitettiin entisen työhuoneen pinnat. Valkoiseksi maalatut seinät vaihtuivat pinkki-valkoiseen harlekiinitapettiin ja ikkunaseinälle maalasin harmaalla maalilla linnunpönttökuvion.

Tässä(kin) muutosremontissa kävi niin, että ideoita ja ajatuksia oli paljon enemmän kuin huoneen neliöt antavat myöden. Osa älynväläyksistä menee arkistoon talteen odottamaan seuraavaa lastenhuoneprojektia. Hyvä puoli on se, että asiakkaiden ei tarvinnut tyytyä tälläkään kertaa valitsemaan yhdestä tai kahdesta vaihtoehdosta, vaan kokonaisuus rakentuu kaikille mieluisista palikoista.

Pikkuapinoiden taivas: puolapuut! Kuvat: Hanna Juhala
Pikkuapinoiden taivas on puolapuut. Kuvat: Hanna Juhala

Takuulla mieluisaa varsinkin pikkuväen mielestä on tämän lastenhuoneen helmi: puolapuut! Huoneessa ei ole paljon lattiapinta-alaa, mutta huonekorkeus on muikeat 280 cm. Puolapuuajatus oli kokonaan lähtöisin asiakkailta, ja täytyy myöntää, että itse en olisi osannut käyttää tilaa paremmin. Sekä idea että käytäntö toimivat huikean hyvin: korkea tila tulee hauskasti ja hyödyllisesti käyttöön, eikä kiipeilyhuvista kasva koskaan yli-ikäiseksi.

Luonnonoksassa roikkuu kierrätysfarkusta ommeltuja tähtiä ja pilviä.
Luonnonoksassa roikkuu kierrätysfarkusta ommeltuja tähtiä ja pilviä.

Toinen hauska ja aina muokattavissa oleva sisustuselementti on katosta roikkuva valkoiseksi maalattu luonnonoksa. Tähän oksaan ommeltiin kierrätysfarkusta tähtiä ja pilviä, jotka ripustettiin siimalla roikkumaan. Pilvet ja tähdet saavat vielä myöhemmin kaverikseen lasisia kristallipisaroita, jotka tehdään vanhoista lampun koristeista.

Tauluista tehtiin lapsen katselukorkeudelle hauska kollaasi, jonka värikkäät kuvat sopivat selkeiden kehysten kaveriksi. Tämän kollaasin yhdistävä tekijä onkin samankaltaiset kehykset. Kuvilla voi hassutella isommallakin kädellä, kun kehykset puhuvat keskenään samaa kieltä.

Taulukollaasista löytyy pienten silmien iloksi värejä ja muotoja.
Taulukollaasista löytyy pienten silmien iloksi värejä ja muotoja.

Kollaasista löytyy myös se aiemmin lupaamani nappiyllätys! Pinterestistä löytyi idea hauskaan napeista tehtyyn tauluun. Toteutus on näppäräsormisen asiakkaan käsialaa, ja alkuperäistä mallia tuunattiin tekstillä ”Seikkailut odottaa”. Puolapuita yhtään väheksymättä, juuri tämä taulu on minun henkilökohtainen suosikkini tässä huoneessa.

Ihanan pirteä nappitaulu on oma suosikkini.
Ihanan pirteä nappitaulu on oma suosikkini.

Lastenhuone saa viimeisen silauksen syksyn mittaan. Osa 3 persoonallisine yksityiskohtineen on siis vielä tulossa, joten pysyhän mukana! Odotellessa voit käydä tutustumassa muihin töihini Instagramissa @hannajuhala.

Puuhakasta sunnuntaita!

-Hanna

2 vastausta artikkeliin “Työhuoneesta lastenhuoneeksi, osa 2”

  1. Marianna

    Näyttää ihanalta!


Kommentoi