Kaikki käsistäni

BLOGIT | Kaikki käsistäni

Työhuoneesta lastenhuoneeksi, osa 1

Jiihaa! Pitkästä aikaa sain hoidettavakseni huoneen muodonmuutosremontin. Tarkoitus on tehdä työhuoneena olleesta tilasta lastenhuone.

Tällaiset projektit ovat mun lemppareita monestakin syystä. Ensinnäkin muutos on ihan valtava, eikä projektin jälkeen huonetta pysty enää edes kuvittelemaan ennalleen. Toiseksi on kiva päästä sekä tekemään käsillään konkreettista remonttia, että käyttämään visuaalista silmää suunnittelussa. Kolmanneksi yhden huoneen remontti on helposti hallittava kokonaisuus, joka valmistuu harrastelemallakin kohtuullisen nopeasti ja edullisesti. Neljäs syy on se, että saa päästää ideat valloilleen ja innostua ihan täysillä!

Työhuone ennen muutosta.
Työhuone ennen muutosta.
Työhuone entisellään toisesta suunnasta.
Työhuone entisellään toisesta suunnasta.

Lähtökohtana tässä kohteessa oli hyväkuntoinen tammiparketti, valkoinen roiskerapattu katto ja valkoiseksi maalatut seinät. Kahdelle ensimmäiselle ei tarvinnut tehdä mitään, vaan työn alle pääsivät seinät. Pieniä tasoitustöitä ensin ja sitten tapetoimaan! Pinkki-valkoinen harlekiinitapetti löytyi ATV:n valikoimasta. Tapetti oli tukeva ja helppo käsitellä – siis iloa sekä silmille että käsille. Siitä vaan lätkytti menemään ja nautiskeli tehdessään.

Passilla pönttö suoraksi ja reunojen teippaus ennen maalaamista.
Passilla pönttö suoraksi ja reunojen teippaus ennen maalaamista.

Ikkunaseinälle maalattiin trendikäs linnunpönttökuvio harmaalla maalilla. Pöntön reunoille naulasin pieniä sisustusnauloja, joiden väliin pingotin ohutta rautalankaa. Lankaan voi ripustella oman (eikun lapsen, koska vanhemman valitsemat jutut ei kuitenkaan käy) mielen mukaan vaikkapa kortteja, valokuvia, pieniä leluja tai mitä vaan mieleen juolahtaakaan. Sellainen pieni päivittyvä taidenäyttely, sanoisinko.

Muodonmuutoksen ensi askeleet: uutta maalia ja tapettia.
Pinnat kunnossa, sitten sisustetaan!

Huoneen pinnat ovat tätä myöten valmiit jatkotoimiin. Uudet huonekalut on valittu, samoin suurin osa tekstiileistä ja pientavarastakin. Muutama juttu on jätetty avoimeksi uusien ideoiden varalle, koska yleensä alkuperäinen suunnitelma ei toteudu ihan prikulleen, ja silloin pelivaraa on hyvä olla.

Tästä siirrytäänkin seuraavaksi siihen kaikkein hauskimpaan vaiheeseen, eli sisustus- ja stailauspuuhiin! En halua vielä paljastaa liikoja, mutta ainakin pari hyvää DIY-ideaa ja jotain nappeihin liittyvää on luvassa. Pysyhän kuulolla siis!

Iloisen muutoksen tuulia viikkoonne!

-Hanna

 

2 vastausta artikkeliin “Työhuoneesta lastenhuoneeksi, osa 1”

  1. Marianna

    Odotan jo seuraavaa osaa! 🙂


    • Hanna Juhala

      Sama täällä! 😀 Homma on ollut työn alla! Pari isompaa juttua kun saadaan vielä valmiiksi, niin lupaan jakaa edistysaskeleet teidän kanssa 🙂


Kommentoi