Kaikki käsistäni

BLOGIT | Kaikki käsistäni

Sydänkoriste kanaverkosta ja risuista

Perinteiset adventtikelit ovat olleet vallalla viime päivinä: märkää, tuulista ja koleaa. Tuiverruksen keskelle ei oikein mieluusti mene edes jouluvaloja virittelemään. Hrrr.

Sanomattakin on selvää, että jää- ja lumipallolyhtyjen rakentelut siirtyvät parempaa hiihtokenkää odotellessa tuonnemmaksi. Mutta mitä tehdä, kun kuitenkin on sellainen olo, että jotain vuodenaikaan sopivaa ulkonäpertelyä olisi kiva toteuttaa?

Omaa tuskaani helpottamaan tekaisin pari simppeliä risusydäntä vajan oveen. Materiaaleiksi riitti pala kanaverkkoa, metallipihdit ja läjä risuja. Niitähän näillä keleillä ulkoa nimittäin löytyy: märkiä ja sopivan taipuisia risuja, joita on helppo taivutella ja väännellä.

Helppoakin helpommat ohjeet risusydämen askarteluun:

Leikkaa metallipihdeillä kanaverkosta haluamasi kokoinen sydämen muotoinen pala ja pujottele ohuita, taipuisia risuja ristiin rastiin verkon joukkoon, kunnes verkko peittyy ja lopputulos on itselle mieluinen. Jos niin haluat, niin valmista on!

Simppeli sydän syntyi kanaverkosta ja risuista. Kuvat: Hanna Juhala
Sydämen pohjana on kanaverkkoa, jonka lomaan risut on pujoteltu. Kuvat: Hanna Juhala

Risujen päät voi jättää pitkäksi ja sitoa nauhalla yhteen kimpuksi kuten itse tein, tai vaihtoehtoisesti pujotella kaikki päät piiloon verkon joukkoon. Jos haluat pitkän ja koristeellisen ”hännän”, voit käyttää risujen joukossa ohutta rautalankaa muotoiluun. Rautalanka on risuaskartelussa muutenkin hyvä kaveri. Sitä voi hyödyntää vaikkapa tällä tavalla ja kokeilla uusia muotoja ja viimeistelytapoja.

Jos haluat tuunata, risusydämeen voi kiinnittää koristeeksi vaikkapa käpyjä, nauhoja, helmiä, sammalta tai varpuja. Kuumaliimalla kiinnitetyt koristeet pysyvät paikallaan aika hyvin ulkonakin, kunhan ovat suojassa pahimmilta sateilta ja tuiskuilta. Kuumaliiman puutteessa myös rakennusliima Sikaflex on ihan pätevä, joskin vähän krouvimpi, kiinnitysvaihtoehto koristeille.

Sydän roikuskelee rennosti ovessa.
Sydän roikuskelee rennosti ovessa.

Risukoristeen voi myös maalata. Spraymaali on tähän tarkoitukseen näppärä tuote, tosin ulko-olosuhteita se ei oikein kestä. Ennen maalaamista kannattaa antaa koristeen kuivua sisätiloissa ainakin pari päivää, niin maali tarttuu paremmin kiinni ja lopputulos on tasaisempi. Täällä on yksi kivasti toteutettu spraymaalattu risukoriste muiden inspiroivien askartelujen lisäksi.

Käytännön piloista tykkääville ilmainen joululahjavinkki: pukinkontti täyteen risuja ja sydänkoristeen askarteluohje pakettiin alimmaiseksi. Jää taatusti lahjansaajalle mieleen!

Rauhallista kolmatta adventtia!

-Hanna

Kommentoi