Kaikki käsistäni

BLOGIT | Kaikki käsistäni

Sisustuksellisia piporatkaisuja

Eteisessä kaaos? Pipoja, sukkia ja parittomia lapasia siellä täällä? Jep, varma syksyn ja kura-arjen alkamisen merkki.

Nyt ehkä joku toivoo, että tästä postauksesta löytyy kurittomien vaatekappaleiden kesytysvinkkejä tai muita poppaskonsteja eteisen siistinä pitämiseen. Joudun tuottamaan pettymyksen – en minä ainakaan ole vielä tähän päivään mennessä keksinyt, miten infernaalisen tsiljoona erillistä vaatekerrosta käsittävän syyspukeutusmisoperaation saa sujumaan kivuttomasti. Ihan itse ne rytkyt on paikoilleen vietävä, ihan joka armas kerta ja välillä monta kertaa päivässä.

Mutta! On minulla yksi pieni piristysjippo, joka saattaa tehdä eteisen raivauksesta vähän hauskempaa. Tai sitten ei. En anna takuita. Jipon toimivuus riippunee huumorintajusta ja itsesuggestiotaidoista.

Mummoharrastusten sisustuksellinen aspekti.
Pipokaaos on mukavampi taltuttaa, kun keräilee talteen Mikki Hiiren korvia, pöllöjä ja Minioneja. Kuvat: Hanna Juhala

No, joka tapauksessa, koska siivousta ei voi välttää, eikä ”ain’ laulain työtäs tee” ole ainakaan meillä kanssaihmisten kannalta suotava vaihtoehto, minä olen yrittänyt ratkaista osan ongelmaa tekemällä kasan hassunhauskoja pipoja siivottavaksi nurkista.

Koska onhan se nyt ihan eri asia tuijotella silmiin lattialla makaavaa Minionia tai pöllöä, kuin perusmustaa Tarjoustalon one size fits all -alepipoa. Toinen etu on se, että repusta tai pyykkikorin pohjalta on aika paljon helpompi löytää Angry Birds -possu, panda tai lohikäärme, kuin se perusmusta nuhjumytty, joka on kuitenkin sekoittunut kaverin pipon kanssa tarhan eväsretkellä. Kolmas hyvä puoli liittyy edelliseen: originelli pipo pysyy aika satavarmasti oikealla omistajallaan.

You see?

Minion-pipo ei jätä ketään kylmäksi.
Kätyri kiipesi naulakkoon kuikuilemaan.

Pipontekobuumi iski tänä vuonna ajoissa, jo kesällä. Virkkasin kaikenkirjavan kasan pöllöjä, Yodan, Minioneja, possuja, nalleja ja muutaman peruspiponkin. Koska oman eteisen pipolaatikko muistuttaa jo vähän eläintarhaa, osa myssyistä muutti vauvakuvauksia varten valokuvaajakaverini Lauri Majamaan hoiviin. Kotisivuilla studiomajamaa.fi ja Instagramissa @lauri_majamaa voi käydä ihastelemassa Laurin työn jälkeä, sekä kurkkailla muutaman meidän yhteisenkin projektin tuloksia.

Ja kuulkaa: raavaan miehen eteisnaulakkoon sopii pinkki pöllöpipo kuin nakutettu.

Pöllöilyä eteisessä.
Tosiäijän eteisen kruunu on pinkki pöllöpipo.

Mummoharrastukset kunniaan! Syksy on juuri se tekosyy mitä etsit: kuppi kuumaa eteen ja virkkuukoukku käteen!

Sunnuntaiterveiset sohvannurkasta toivottelee

-Hanna

Kommentoi