Kaikki käsistäni

BLOGIT | Kaikki käsistäni

Säilyketölkeistä kynäpurkeiksi

Joskus maailman tavallisimmat asiat saavat askartelijasieluisen idealampun syttymään. Säilyketölkkejä huuhdellessani pasahti mieleen, että voisihan näillekin jotain jatkokäyttöä keksiä. Mukavan kokoisia ja muotoisia, käteen sopivia esineitä kun ovat.

Siinä tölkkejä pyöritellessä sattui vielä niin kivasti, että ideaa ei tarvinnut marinoida kauan. Keksin nimittäin, että meillä on akuutti tarve säilöä värikyniä sillä tavalla, että ne ovat kutakuinkin yhdessä paikassa ja järjestyksessä ja silti helposti saatavilla. Teenpä kynäpurkkeja!

Aika oli kortilla siinä inspiraatiopuuskassa. Siispä kääräisin nopeasti pirteän värisiä askartelukartonkeja tölkin ympärille. Sivut teippasin siististi kiinni ja kartongin yläreunan taitoin purkin sisään. Säästyypä samalla vähän sormia ja laastaria, kun purkin terävä sisäreuna on piilossa paperin alla.

Säilyketölkki kääriytyi kartonkiin ja kesytti kynäkaaoksen.
Teksti ja kuva: Hanna Juhala

Aikuisempaan makuun sopivia kynätölkkejä syntyy vaikkapa maalaamalla tölkit mustalla tai valkoisella spray-maalilla. Purkkeja voi lisäksi tuunata naruilla, dymo-teksteillä ja liimattavilla koristeilla, tai mäiskiä vähän vasaralla tai hioa, jos haluaa rouheamman lopputuloksen.

Kynäpurkkien lisäksi säilyketölkeistä saa esimerkiksi kukkaruukkuja, maljakoita, jälkiruoka-astioita (pitää olla kyllä korkea jälkiruoka, tai sitten matala tölkki) tai näppärän purkin meikkisiveltimien säilömiseen. Tölkkejä voi myös rei’ittää ja laittaa tuikun sisälle palamaan. Alassuin ripustettuna rei’itetty tölkki on hauskannäköinen vaikka pienenä ikkunavalaisimena. Kivannäköisiä lampunpitimiä ja johtoja itse tehtyihin valaisimiin saa esimerkiksi Clas Ohlsonilta.

Sitten kun tölkki on palvellut aikansa sen voi jättää metallinkeräykseen.

Itse taidan seuraavaksi kokeilla säilyketölkkejä jälkiruuan tarjoiluastioina. Mataliin ananastölkkeihin saisi mukavasti ainakin pari jäätelöpalloa lisukkeineen. Valaisinidea päässee myös kokeiluun joskus vuorollaan. Siitäpä vaan omia jatkojalostusideoita kehittelemään ->

Kokeilumieltä uuteen viikkoon!

-Hanna

 

Kommentoi