Kaikki käsistäni

BLOGIT | Kaikki käsistäni

Rästihommia paossa varvikossa

It’s ON! Mustikkasesonki on alkanut! Aurinkoisimmilla paikoilla pikku palleroiset ovat kypsiä ja valmiita poimittavaksi. Mikä olisikaan parempi tekosyy jättää terassin öljyäminen odottamaan aikoja parempia ja unohtua hetkeksi metsään?

Alkuperäinen suunnitelmahan oli viattomasti viedä pyykit narulle kuivumaan ja ruveta hommiin, mutta varpuseireenien kutsu nokitti pyykkäyksen jälkeen odottavat siivoussuunnitelmat. Mukavasti kului toista tuntia mustikanvarpujen joukossa ilman rätin rättiä näköpiirissä.

Siivouspäivää paossa varvikossa.
Varpuseireenit. Mokomatkin.

Kippo tuli niin täyteen, että päätin jatkaa tekemättömien kotitöiden välttelyä ja pyöräytin vielä mustikkapiirakan marjaisan harharetken päätteeksi. Tässä myös teille perinteinen, mutta aina-niin-toimiva piirakkareseptini, johon voi hukata kaiken maailman marjat myös sieltä pakastimen syövereistä ja naamioida leipomus pakastimentyhjennysprojektiksi.

 PARAS MUSTIKKAPIIRAKKA:

Pohjaa varten sekoitellaan rennosti keskenään:

125 g voita

1,5 dl sokeria (ruoko- tai fariinisokeria käyttämällä tulee entistä herkumpaa)

1 muna

1,5 dl kaurahiutaleita

2,5 dl jauhoja

2 tl leivinjauhetta

Täytteeseen:

mustikoita

2 dl turkkilaista jugurttia tai purkki kermaviiliä

2 munaa

vaniljasokeria ja tavallista sokeria maun mukaan

Mitat ovat suuntaa-antavia, koska taikinan koostumus riippuu aina tähtien asennosta, omasta mielialasta ja karmasta. Sormissa tuntee, kun on sopivaa. Paista uunissa keskitasolla 175 asteessa 30-45 minuuttia. Reunojen ruskettumisasteesta voi arvioida, koska saattaisi olla valmista.

Onni on kipollinen tuoreita marjoja.
Mustikka on esteetikon ilo ja herkkupepun paras kaveri.

Itse leivottu piirakka on muuten sellainen juttu, joka sopii ihan kaikkien sisustukseen tyyliin katsomatta. Vai oletteko joskus ajatelleet kahvipöytään istuessanne, että onpas melkoinen nisu, ei kyllä sovi feng shuihin yhtään? Harmillisesti piiras sisustuselementtinä on aika nopeasti katoavaa sorttia. Mutta niinhän ne kukkasetkin lakastuu, joten en halua takertua sivuseikkoihin.

Minun mustikkapiiraani näytti vähän yksinäiseltä jäähtyessään itsekseen pöydällä. Niinpä kiikutin sen ulos viltin päälle syreenipensaan viereen. Kirppikseltä löydetyt kahvikupit ja perintönä saatu kakkulapio pitivät piirakalle seuraa sen pienen hetken, ennen kuin ahnaat kahvittelijat kävivät tarjoiluihin käsiksi.

Varoitus: piirakka aiheuttaa riippuvuutta!
Varoitus: piirakka aiheuttaa riippuvuutta!

To do -lista on hälyttävän pitkä. Mutta kupu on täynnä mustikkaa ja kahvia ja olo on tyytyväinen. On jotenkin sellainen kutina, että tässä taidetaan olla aika lähellä kesäloman parasta antia.

Olkoon tämä herkkuhetki viimeinen hengenveto ennen tositoimiin ryhtymistä – raksahommat ja rästityöt, täältä pesee!

Syökää pullaa ja nauttikaa keleistä!

-Hanna

Kommentoi