Kaikki käsistäni

BLOGIT | Kaikki käsistäni

Pikkujoulu tuli pöytään

Pikkujouluaika. Mikä ihana syy kattaa pöytä kauniisti ja kutsua porukka kokoon! Tarjolle voi laittaa ainakin maa-artisokkakeittoa, glögiä, itse tehtyä joulusherryä ja taatelikakkua. Ruokaöverit? Takuulla. Ja maha naurusta krampissa.

Minä olen jouluihminen. Juhannuksena alkavat soida ensimmäiset joululaulut päässä, eikä siihen vaivaan ole oikeastaan helpotusta luvassa ennen joulunpyhien loppumista. Marraskuu on siis minulle jo melkein joulu, joten olen ihan luvan kanssa päättänyt repiä joulufiilistelystä kaiken ilon irti.

Pikkujoulupöydästä löytyy vihreän ja kuparin sävyjä sekä itse tehtyjä herkkuja. Kuvat: Katri Haavisto
Pikkujoulupöydästä löytyy vihreän ja kuparin sävyjä sekä itse tehtyjä herkkuja. Kuvat: Katri Haavisto/LEMPIvisions

Jouluista materialistihulluutta en pode, mutta koti puetaan jouluun jo hyvissä ajoin ja jouluherkuista nautitaan reilusti ennakkoon. Tykkään antaa lahjoja, kun tiedän että lahjottavalle on luvassa mieluinen paketti. Krääsää en hanki, vaan panostan ennemmin elämyslahjoihin ja lahjakortteihin. Tai itse tehtyihin villasukkiin ja syötäviin. Koristeiden suhteen olen aika mutkaton: perinteiset, jo monta kertaa esillä olleet pallot ja valot ovat parhaita, niihin kun liittyy eniten muistoja ja tunnetta.

Rakkaimmat joulumuistot liittyvät yleensä silti ruokaan, nälkäinen tyyppi kun olen. Lanttulaatikko, porkkanalaatikko ja rosolli ovat ihan must, ilman niitä ei minulle joulu tule. Viime vuosina pöytään on hiipinyt uusi lemppari, nimittäin samettisen kardemummainen bataattilaatikko. Marinoidut punasipulit ovat olleet nekin hyvässä nousussa, ja onpa niitä mennyt purkeissa ihan lahjaksikin. Aikoinaan Pirkka-lehdessä ollut taatelikakkuresepti on pikku hiljaa muuntunut juuri omaan suuhun sopivaksi, ja kellontarkkaan paistettuna lähentelee seitsemättä taivasta mehevyydessään.

Kahvi-taatelikakku on riippuvuutta aiheuttava jouluperinne, tahmainen ja maukas.
Kahvi-taatelikakku on riippuvuutta aiheuttava jouluperinne, tahmainen ja maukas.

Pikkujouluaika on minulle jopa mieluisampaa kuin itse joulu. Hyvän odottaminen on mukavaa, varsinkin kun tietää, että kirsikka kakun päällä on vielä tulossa seuraavassa kuussa. Perinteiden juhlistamisen lisäksi pikkujouluaika on ihana syy kehitellä myös jotain ihan uutta ja kaunista. LEMPIvisionsin upeat mimmit Anniina Vähätalo ja Katri Haavisto sekä minä yhdistettiin voimamme, visiomme ja kätemme. Tämän postauksen kuvat kertovat sen parhaiten: perinteisten juttujen keskellä on kyllä tilaa myös uusille näkökulmille. Ja varsinkin yhteistyölle.

Anniinan kanssa loihdittiin tunnelmallinen pikkujoulukattaus vihreän ja kuparin sävyissä herkkuineen päivineen, ja projekti sai viimeisen silauksen Katrin ottamien upeiden kuvien myötä. Instagramissa @hannajuhala, @anniinavblog ja @katriah voit ihailla muita projektin kuvia. Bloginälkään auttaa Anniinan blogi ja Katrin blogi. Lahjakkaita mimmejä, vau!

Vihreää, metallin sävyjä ja punaista sherryä. Voi nam, mikä kokonaisuus!
Vihreää, metallin sävyjä ja punaista sherryä. Voi nam, mikä kokonaisuus!

Joulunaika on ennen kaikkea jakamista. Mitä sellaista sinä osaat, jonka voisi jakaa jonkun toisen kanssa ja yhdessä kehittyä paremmaksi? Ehkä tänä vuonna paketista voisikin löytyä materian sijaan joku elämys tai kimpassa tehty juttu?

Pikkujouluista sunnuntaita!

-Hanna

 

Kommentoi