Kaikki käsistäni

BLOGIT | Kaikki käsistäni

Pientä pintaremonttia lastenhuoneessa, osa 2

Priimaa tuppaa tulemaan ja vaatimattomuus on paras hyveeni.

Lastenhuoneen pieni pintaremontti on saatu lähestulkoon päätökseen. Tavarat alkavat olla pikku hiljaa paikoillaan ja pinnat kunnossa. Pari listaa puuttuu, mutta se liittyy oven vaihtamisen käytännön seikkoihin eikä viitsimättömyyteen.

Tapetin sävyt toistuvat koko huoneen sisustuksessa. Seinälle ripustettiin itse tehdyn pilvilampun lisäksi pieni taulukollaasi. Kuvat: Hanna Juhala
Tadaa! Tapetin sävyt toistuvat koko huoneen sisustuksessa. Seinälle ripustettiin itse tehdyn pilvilampun lisäksi pieni taulukollaasi. Kuvat: Hanna Juhala

Työminäni parhaita puolia on asiakaslähtöisyys ja materiaalituntemus. Vaikka minulla – kuten kaikilla suunnittelijoilla ja remontoijilla – on oma tyyli ja kädenjälki, niin kaiken a ja o on aina asiakkaan toiveet sekä käytännön toimivuus.

Toimivuuden peruspalikoita ovat mm. hyvä pohjaratkaisu, riittävä säilytystila ja tilaan nähden oikeat materiaalit. Koti on elämistä eikä varomista varten, joten liputan aina huolettomuuden puolesta ja pyrin suosimaan laadukkaita ja helposti huollettavia materiaaleja, jotka kestävät aikaa ja käyttöä. Lapsiperheeseen kannattaa valita ainakin kestävää ja pestävää. Niin, ja hauskannäköistä tietenkin!

BoråsTapeter:in valikoimasta löytyi hempeä ja ajaton kukkatapetti. Vaikka huone on pieni ja viistokattoinen, niin tapetin vaalea pohja tekee tilasta valoisan ja käyttöneliöitään suuremman oloisen. Kukkien värimaailmasta poimittiin muuhunkin sisustukseen se punainen lanka: tyttömäistä, kaunista ja kevyttä.

Vanha kaapisto sai jäädä paikalleen hyvin toimivana säilytysratkaisuna.

Kaikki säilytystila kannattaa ottaa käyttöön: leluille löytyi tilaa viistokaton alta.

Viistokattoisessa tilassa säilytysratkaisut tuottavat aina hiukan päänvaivaa, mutta huoneessa jo ennestään ollut farkunsininen kaapisto sai jäädä hyvin toimivana ratkaisuna paikalleen. Samaa sävyä oleva ikkunaverho yhdessä sinisten tyynyjen kanssa toimivat kivana parina kaapistolle ja tuovat hempeään huoneeseen hiukan ryhtiä. Leluille saatiin säilytystilaa matalalla lokerikolla, joka mahtuu viistokaton alle. Siniseen kaapistoon on myöhemmin mahdollista liittää pöytätaso koulupöydän virkaa toimittamaan.

Seinälle sängyn yläpuolelle pääsi pieni valikoima tauluja. Ripustuskorkeuteen kannattaa kiinnittää vähän huomiota: Taulut eivät saisi leijailla katonrajassa eivätkä olla myöskään vaarassa pudota päälle. Aina yhtä upean ja mielenkiintoisen Joutomaan valikoimasta lahjaksi saadut värikkäät kuvat kehystettiin ja yhdistettiin kahden muun taulun kanssa kollaasiksi. Seinälle ripustettiin lapsen korkeudelle myös naulakko ja vaihtuva valikoima mekkoja. Aiemmasta postauksesta tuttu pilvilamppu pääsi sängyn ylle toimittamaan yövalon virkaa.

Naulakko on ripustettu lapsen korkeudelle. Lempimekot voi nostaa esille osaksi sisustusta!

Paras palkinto työstä on tyytyväinen asiakas, ikään katsomatta. Voitte siis uskoa, että kun pintapäivityksen kokenut lastenhuone sai pikkuasukkaassa aikaan riemunkiljahduksia ja innostuspomppuja, niin vaakakupissa ei paljon menetetyt yöunet ja veriset kynsinauhat enää painaneet.

Tajusin taas kerran, että minulla on ehkä yksi maailman parhaita työnkuvia; Mikä nimittäin voisi olla parempaa kuin rakentaa jollekin koti, joka on sekä toimiva että kaunis?

Innostavaa sunnuntaita!

-Hanna

 

Kommentoi