Kaikki käsistäni

BLOGIT | Kaikki käsistäni

Pientä korttiaskartelua

Armoton askarteluhimo. Se iskee välillä päälle kuin suonenveto. Onneksi reservissä on laaja valikoima askartelutarvikkeita, joten himoa vastaan ei tarvitse turhaan pyristellä.

Inspiroiduin Pinterestiä selatessani korttiaskartelusta. Välillä on kiva etsiä uusia ideoita muualtakin kuin vain omasta päästään, ja Pinterest on tähän tarkoitukseen enemmän kuin loistava väylä. Pieni varoituksen sana kuitenkin niille, joille palvelu ei ole ennestään tuttu: kuvapankki on sen sortin musta aukko, että sitä selatessa ajan- ja paikantaju katoaa kokonaan. Silmien edessä avautuu ihan uusi maailma täynnä kaikenlaista uutta ja upeaa. Jälkitautina yöunetkin saattavat kärsiä, kun päässä pulputtaa ideoiden ja inspiraation sekametelisoppa.

Sitä sun tätä - korttiaskarteluun voi käyttää melkein mitä tahansa. Kuvat: Hanna Juhala
Sitä sun tätä – korttiaskarteluun voi käyttää melkein mitä tahansa. Kuvat: Hanna Juhala

Tällä kertaa sekä Pinterestin selaamisen että askartelun aika oli rajallinen, joten homma pysyi allekirjoittaneellakin hanskassa. Askartelutarvikelipastostani (jep, mulla on askartelulaatikon sijaan lipasto täynnä tarvikkeita) löytyi tarkoitukseen sopivia jämäpapereita, tapettia, narua ja helmitarroja sekä pari valmista korttipohjaa.

Syntyi neljä erilaista korttia, joista tuli ainakin omasta mielestäni aika kivoja. Askarteluun vaaditaan inspiraatio ja oikea halu ryhtyä hommaan. Jos askartelee väsyneenä tai muuten luontoaan vastaan, lopputulos kärsii väistämättä. Silloin lahjan feng shui, väriaura tai mikälie pössis ei ole kohdillaan. On paljon kivempaa antaa lahjaksi hyvän mielen kortti kuin iltamyöhään puoliväkisin väännetty viritys. Lahjan saaja ei ehkä huomaa eroa, mutta itselle tulee muuten vilpillinen olo.

Pinterestin innoittamana syntyi neljä erilaista korttia.
Pinterestin innoittamana syntyi neljä erilaista korttia.

Itse tehtyjä kortteja saa aika harvoin. Ainakin minä. Minulta sitä vastoin ei saa (juuri) ikinä kaupasta ostettua korttia. Käsintehdyissä tavaroissa on ihan erityinen tunnelma, ja ehkä itse askartelijana osaan arvostaa eri tavalla sellaisia lahjoja, joihin antaja on laittanut jotain itsestään. Pienikin itse tehty lahja on suuri, koska sen taustalla on sitä mitä ihmisillä nykyisin ei enää ole –aikaa.

Tällä kertaa väkertämieni korttien pitäisi kyllä suorastaan tursuta hyvää fiilistä, koska meininki oli mitä mainioin ja inspiraatio huipussaan! Pari synttärikorttia, hääkortti ja kastekortti oli tämän askarteluhetken tulos. Kaksi korteista menee arkistoon odottamaan sopivaa hetkeä, koska kuitenkin joskus käy niin, että jonkun merkkipäivä meinaa unohtua. SIlloin on näppärää pullottaa pieni satsi itse tehtyä punajuurisherryä ja liittää käsin tehty kortti nauhalla pullon kylkeen.

Nappikukkasia.
Nappikukkasia käsin piirretyin yksityiskohdin.

Mistä sinä etsit inspiraatiota askarteluun tai itse tekemiseen? Kerro paras vinkkisi kommentoimalla alle!

Ihanaa sunnuntaita!

-Hanna

 

 

Kommentoi