Kaikki käsistäni

BLOGIT | Kaikki käsistäni

Liitutaululevinneisyys

To do -lista, viikon ruokalista, muistilista, kauppalappu, remppamuistio, aforismitaulu ja muuten vaan -taulu, jolla voi jakaa hyvänmielen juttuja kyläilemässä oleville kavereille ja perheenjäsenille. Siinäpä jo monta hyvää syytä omistaa liitutaulu!

Meillä on kohtuullisen runsas valikoima erilaisia liitutauluja. Keittiöstä löytyy isolle liitutaululle kirjoitettuna viikon ruokalista, eteisessä majailee vanhasta ikkunasta ja liitutaulutarrasta askarreltu viikkokalenteri, tuulikaapissa kummittelee to do -lista, ja sitten on pari seikkailijaliitutaulua, jotka kiertävät kodissa huoneesta toiseen tarpeen ja fiiliksen mukaan.

Viikkokalenteri liitutaulutarrasta ja vanhasta ikkunasta.
Viikkokalenterin askartelin vanhasta ikkunasta ja liitutaulutarrasta.

Varsinkin keittiön ruokalistataulu on ollut iso apu arjessa. Kekseliäisyyden puuskassa kirjoittelen yleensä ruokamielitekoja ylös ja suunnittelen samalla kauppalistaa. Sitten kun pää lyö tyhjää ja jääkaappi myös, on listalta ollut helppo napata muutama nopeasti valmistuva pöperövaihtoehto ja säveltää menemään. Kauppalappukaan ei ole koskaan hukassa, koska ostoksille lähtiessä voi vain näpätä liitutaulusta kuvan puhelimella. Näppärää!

Liitutaulupiirtely on myös jotenkin mahtavan väliaikaista ja anteeksiantavaa. Vaikka käsiala olisi pelkkiä harakanvarpaita eikä oikeastaan olisi sillä kertaa mitään sanottavaakaan, niin nou hätä – rätillä kun vähän sutaisee, niin voi kokeilla uudestaan ihan miten monta kertaa tahansa. Tyhjä taulu on aina uusi alku.

Miniliitutaulu on maalattu liitutaulumaalilla metallilevyn päälle.
Miniliitutaulu on maalattu liitutaulumaalilla metallilevyn päälle.

Liitutaulumaalia saa ostaa rautakaupasta valmiina, mutta sitä voi tehdä myös itse jämämaalista, vedestä ja saumalaastista. Kotivinkki neuvoo miten! Liitutaulutarraa saa ostaa rullatavarana ja erilaisiksi kuvioiksi leikattuna. Nostalgisempaa fiilistä saa perinteisemmillä puukehyksissä olevilla liitutauluilla. Tavalliselle valkoiselle liidulle on olemassa värillisiä vaihtoehtoja sekä mun suosikki, liitutaulutussi, jolla saa tarkkaa ja pölytöntä jälkeä.

Liitutaulutaidetta
Liituhauskaa! Hutipiirroksiakaan ei tarvitse pelätä, koska liidunjäljet saa putsattua helposti.

Yksi perinne meillä muuten on syksyisin .Kun tuulikaapin to do -lista pyyhitään kesän jälkeen puhtaaksi, taulun valtaavat yleensä kaikenkarvaiset aforismit. Lieneekö vika sitten minun vai mieheni huumorintajussa, mutta vain toinen meistä hirnuu kuin mielenvikainen, kun taululla lukee vaikkapa ”Hissit haisevat erilaiselle kääpiön nenään”, ”Kaikki on mahdollista, paitsi pyöröovesta hiihtäminen” tai ”Pakkanen lannistaa nudistin.”

Tylsä valkoinen sähkökaapin ovi tuunattiin mustalla liitutaulumaalilla.
Tylsä valkoinen sähkökaapin ovi tuunattiin mustalla liitutaulumaalilla.

Täältä löytyy lisää hassunhauskoja aforismeja teidänkin liitutauluihinne. Liidut laulamaan ja huumorin kukkaa kastelemaan!

-Hanna

4 vastausta artikkeliin “Liitutaululevinneisyys”

  1. tahatonviewer

    Liitutaulu fani jo ainakin 10 vuotta,kokonainen ovikin liitutauluksi,tai vuodenaikojen mukaan vaihtuva seinätaulu,kuten eräällä hyvällä piirtäjällä:)


Kommentoi