Kaikki käsistäni

BLOGIT | Kaikki käsistäni

Lamppujen ja minun välisestä ystävyydestä

Tiesittekö, että tavallisen kokoiseen olohuoneeseen suositellaan kuudesta kahdeksaan erilaista valonlähdettä? Kuulostaa ehkä paljolta, mutta määrä voisi itse asiassa olla suurempikin.

Vuorokauden- ja vuodenajat sekä erilaiset tilanteet vaativat erilaisen valaistuksen, ja monesti kodin suunnittelussa valaistukseen ei kiinnitetä tarpeeksi huomiota. Vasta kun huonekalut on kannettu sisään ja arki alkaa, huomataan, että pelkkä kattovalaisin ei riitäkään.

Olohuoneen valaisin on blingin ystävän mieleen. Kuvat: Hanna Juhala
Olohuoneen valaisin on blingin ystävän mieleen. Kuvat: Hanna Juhala

Itse tykkään fiilistellä valoilla. On mahtavaa, kun valaistusta on helppo muuttaa mielensä mukaan ja luoda haluamansa tunnelma. Pöytä- ja lattiavalaisimet sekä himmentimet ovat varsinkin pitkän pimeän talven pelastus. Ylistyshuuto epäsuoralle valolle!

Oma lampunhankintalistani on pitkä. Mutka matkassa on, että yleensä en tykkää kauppojen lampuista. Tai no, tykkäänhän minä, mutta hinta pompsahtaa aina pilviin niiden mieluisten kohdalla.

Eteisaulan valaisin on kuin koru.
Eteisaulan valaisin on kuin koru.

Meillä on eletty ajoittain pitkäänkin ilman sähkökäyttöisiä valaisimia, koska naiselle ei kelpaa tai budjettiin ei ole varattu nelinumeroista summaa valaisimeen. Pöh! Tuntuuko teistäkin joskus siltä, että perheen yhteisillä sisustusasioilla on jotenkin ihan kohtuuttoman väärä tärkeysjärjestys? Menee se elämä kynttilänvalossakin, hemmetti. Kokeiltu on.

Mutta! Nyt! Jee! Ihan muissa asioissa olin viattomasti liikenteessä, kun satuin kohtaamaan yllättävän rakkauden. Askossa melkein kompastuin tähän (kohtuullisen painavaan, muuten) pöytävalaisimeen, joka sattui olemaan vielä tarjouksessa. Oi heräteostoksen onnea! Lamppu löysi paikkansa olohuoneen kaapiston päältä.

Kompastuin yllättäen onneen. Tähän!
Kompastuin yllättäen onneen. Tähän!

Onkohan se niin, että jokaisella naisella on elämässään se yksi juttu, jonka takia meinaa talous romahtaa ja perheenjäsenten mielenterveyttä koetellaan mutkumähaluun -virsillä? Minun kohdallani se juttu taitaa olla lamput. Anteeksi perhe. Kiitos säästötili.

Usein parhaassakin rakkaudessa on pientä ryppyä. Niin tässäkin tapauksessa. Nimittäin kaapiston päällä olevat tavarat eivät oikein sovi uuden lampun kanssa yhteen ja kokonaisuus sattuu silmään. Huoh. Täytynee katsoa vain toisella silmällä kerrallaan. …ja ehkä toivoa toista vahinkoromanssia lamppuun mätsäävän maljakon muodossa!

Ja jos joku jäi miettimään, niin kyllä, rästihommat on tehty.

Valoisaa viikkoa!

-Hanna

Kommentoi