Kaikki käsistäni

BLOGIT | Kaikki käsistäni

Kesähuoneunelmia

Meidän perheessä haaveillaan paljon ja suunnitellaan yhdessä tulevia projekteja. Se on paitsi kivaa, myös yllättävän tuottavaa. Yhdessä on mukavampaa suunnitella ja varsinkin rakentaa niitä unelmia todeksi.

Meille tyypillisesti projekteja on kesken useampiakin samaan aikaan, ja niitä viimeistellään pikku hiljaa inspiraation mukaan. Yksi pitkäaikainen unelma ja keskeneräinen työmaa, nimittäin kesähuone, sai kuitenkin jokunen viikko sitten kunnon vauhtipotkun takamukselle, kun minua pyydettiin tekemään juttu Parhaat Kotiblogit -lehteen teemalla ”ihana olohuone ulkona”.

Kesähuone terassin jatkeena
Terassi yhdistää talon ja kesähuoneen toisiinsa. Kuvat: Igor Väisänen/Kasakka Media

Yllytyshulluna haasteeseen oli tietysti pakko vastata ”kyllä”. Meidän kesähuoneen rakennusprojekti oli alkanut jo viime kesänä ja edennyt siihen pisteeseen, että katto, seinät ja lattia olivat valmiit, mutta sisätilat ammottivat tyhjyyttään. Kyllähän nyt kolmessa viikossa rakentaa vaikka kuuraketin jos oikein laittaa hihat heilumaan! Yhden kesähuoneen sisustaminen, huonekalujen rakentaminen ja stailaaminen kuvauskuntoon mennee siinä sivussa.

No, yötöiksihän se meni, ja lähisuku värvättiin talkoohommiin. Mutta valmista tuli! Ja kyllä kannatti. Tänä kesänä pihalta ei tarvitse poistua muuten kuin yöksi sisälle nukkumaan.

Kesähuoneessa kokkaillaan, syödään ja seurustellaan.
Kesäkeittiössä kaikki on kompaktisti käden ulottuvilla.

Ja sehän se olikin koko projektin kantava ajatus: Ettei kesällä tarvitsisi olla sisällä ollenkaan, vaan hengailut, kokkailut ja päiväunet voisi hoitaa ulkona säästä riippumatta. Nyt muutaman viikon ahkeran kesähuone-elämän jälkeen on pakko myöntää, etten ymmärrä, miten koskaan ollaan oltukaan ilman. Materialistisen onnen täyttymys!

DIY-kierrätyssohvat on tehty kattopaneeleista ja lattiakoolauksista
Vanhoista kattopaneeleista ja lattiakoolauksista tehdyt sohvat sopivat hyvin seurusteluun.

Jos siis takataskussasi on muhimassa ajatus omasta kesäolohuoneesta, niin täältä suunnalta iso peukku ja hurraa-huuto sille! Instagram-tililleni @hannajuhala päivittyy lisää kuvia ja tietoa rakennusprojektista, joten käyhän kurkkaamassa! Tsekkaa myös parhaatblogit.fi. Taitava mies kuvien takaa löytyy osoitteesta kasakkamedia.fi ja Instagramissa @kasakkamedia.

Unelmat on tehty toteutettaviksi. Leppoisaa sunnuntaita!

-Hanna

Kommentoi