Kaikki käsistäni

BLOGIT | Kaikki käsistäni

Kauniimpaa karavaanielämää etsimässä

Kesällä reissataan ja nautitaan kotimaan kohteista. Omalla aikataululla, ilman kellon kyttäämistä ja rennolla menolla syntyy ainakin minun mielestäni paras lomafiilis. Siksi meidän perhe reissaakin paljon asuntoautolla.

Kätevää, helppoa ja kompaktia – sitä kaikkea karavaanarin meno on. Mutta ainakin vanhemmalla kalustolla on yksi yhdistävä piirre, joka ei ole sieltä miellyttävimmästä päästä. Nimittäin asuntoautojen ja -vaunujen sisustus, tai pikemminkin sen puute, aiheuttaa lähes poikkeuksetta inhonväristyksiä. Moniväriset ruskeankukertavat jämäkuosit kiilaavat kyynärpäätaktiikalla kaiken esteettisyyden tielle. Yyyh!

Itse ommellut tyynyt piristävät autossakin.
Karavaanarin elämään sopivat hauskat tyynyt.

Autossa tai vaunussa vietetään aikaa ainakin syöden ja nukkuen, joten miksei vähän näkisi vaivaa viihtyisämmän reissuelämän eteen? Puhtaat ja raikkaat tekstiilit tekevät ihmeitä yleisilmeelle, eikä pieni stailauskaan ole haitaksi. Asuntoauton tai -vaunun sisustuksessa voi vähän hassutellakin, koska karavaanarielämä ei muutenkaan ole kovin tosikkopuuhaa.

Meidän perheen asuntoauton sisustuksen päävastaavana oli tällä kertaa mieheni, joka valitsi kankaat sohvien uudelleenverhoilua varten. Minun hommakseni jäi sisustustyynyjen ompelu ja ruokapöydän maalaaminen. Ruokapöytä kokikin aikamoisen kasvojenkohotuksen muuttuessaan punertavanruskeasta harmaaksi, eikä sohviakaan meinaa enää samoiksi tunnistaa!

Kaunis kattaus toimii reissussakin.
Kahvitaukoa kelpaa viettää, kun kattaus on kohdillaan.

Hauskaltahan tämä auto nyt näyttää, vai mitä olette mieltä? Yläpetiin on tarkoitus ommella vielä farkkutilkuista päiväpeite, ja ehkä pari lisätyynyä siinä ohessa.

Lupsakkaa juhannusviikonloppua ja nauttikaa Suomen kesästä!

-Hanna

 

 

Kommentoi