Kaikki käsistäni

BLOGIT | Kaikki käsistäni

Käsipäivää!

Kaikki käsistäni
Tästä se lähtee – Kaikki käsistäni! Kuva ja käsi: Hanna Juhala

Kädet. Kaksi haaraista mötkälettä pitkien rimpuloiden päässä. Tuossa noin, keskivartalon molemmin puolin. Kymmenen sormea, nahkaa ja ruttua, pari kovettumaa, pieni nirhauma ja kuivan ihon avunhuuto kosteusvoiteen suuntaan.

Toisille lenkkiä juoksevat ja fillaria sotkevat jalat ovat elämänilon lähde, toiset aistivat ympäröivää maailmaa silmillään. Siinä missä yksi osaa ottaa ilon irti makujen ja tuoksujen maailmassa, toinen löytää mielihyvää mietiskelystä. Mutta minulle nimenomaan kädet ovat se asia, josta en suostuisi luopumaan ilman veristä vastarintaa.

Miksi ihmisellä ylipäätään on kädet? Nyt ollaan alkutotuuden äärellä! Ihmisellä on kädet, koska käsillä voi tehdä hyvää. Käsillä voi koskettaa, kirjoittaa, vaivata taikinaa, kutoa sukkaa, ripustaa pyykkiä, tarjoilla lämmintä keittoa, vaihtaa lamppua, virkata mattoa, maalata taloa, askarrella, heittää ystävän kanssa yläfemmat onnistuneen remontin päätteeksi ja sytyttää illalla saunanpesään tulet.

Käsien kautta minä olen olemassa, ikään kuin maadoitan itseni. Käsillä minä konkretisoin asioita, fiilistelen, elehdin, tunnen, muovaan. Jos siis omistaa kädet, ei voi olla kokonaan hukassa.

Mahtavaa kun löysit tiesi tänne! Toivottavasti ilostut, innostut ja inspiroidut. Tervetuloa mukaan lukemaan blogia Kaikki käsistäni!

-Hanna

2 vastausta artikkeliin “Käsipäivää!”

  1. Kati Laituri

    Remppapeukku täältä ja jo inspiroiduin tuosta loistavasta esittelystä 🙂 Tätä lisää!


Kommentoi