Kaikki käsistäni

BLOGIT | Kaikki käsistäni

Ihana, kamala kupari

Kupari. Kuparikupari. Kupari. Käyttökelpoisuudesta olen eri mieltä itseni kanssa. Epäilyttävä se on; vähintäänkin tarkkaan harkittava materiaali.

Aikoinaan kannoin muuttopuuhien yhteydessä talosta pihalle ainakin 100 metrin mitalta liioitellun paksuja messinginvärisiä verhotankoja, muutaman kymmenen kiloa kuparipannuja sekä sekalaisen valikoiman muuta kuparista tai messingistä valmistettua tilpehööriä. Yhden messingistä valmistetun kynttilänjalan säästin, koska se oli kivan mallinen. Tosin sekin vaihtoi pikimmiten väriä mustaksi.

Pitkään olin siinä uskossa, että kuparilla on meillä tasan yksi suunta: ulos ovesta. Poissa silmistä ja poissa varsinkin sisustuksesta. Mutta sitten tapahtui jotain: sisustuskuvissa ja -liikkeissä alkoi pilkahdella kuparia. Ensin pieninä yksityiskohtina, sitten suuremmilla pinnoilla.

*Karjakon katse* Kyllä en ole varma tästä.

Kuparitarjottimelle kerääntyivät uusimmat pikkuhankinnat sekä se vanha mustaksi maalattu kynttilänjalka.
Kuparitarjottimelle kerääntyivät uusimmat pikkuhankinnat Kotilaiturista (sekä se vanha mustaksi maalattu kynttilänjalka).

Kupari taisi mennä alitajuntaan. Ehkä vähän tykkään. Mutta ihan pikkuisen vaan. Yksityiskohdissahan tuo toimisi meilläkin yllättävän hyvin. *Huuhtelee kasvot kylmällä vedellä ja läpsyttelee poskia* Mitä?

Jäin verekseltään kiinni itselleni suunnittelemassa kuparin ujuttamista olohuoneen sisustukseen. Sitten jäin verekseltään kiinni itselleni hypistelemässä sisustusliike Kotilaiturissa kuparista tarjotinta – tositarkoituksella. Ihanan liikkeenpitäjän Kati Laiturin suositukset kuparin sopivuudesta upposivat kuin kuuma veitsi voihin.

Pakko se on tunnustaa: kupari sopii olohuoneeseen kuin nenä päähän.
Pakko se on tunnustaa: kupari sopii olohuoneeseen kuin nenä päähän.

Siinä se nyt on. Olohuoneen paraatipaikalla, sohvapöydän päällä: kuparinvärinen iso metallivati. Enkä voi sanoa katuvani yhtään. Sohvapöydällä on nimittäin seilannut jos jonkinmoista vatia, koria ja tarjotinta, mutta tämä kaveri taitaa jäädä tähän pidemmäksi aikaa.

Kuparipannuja meillä ei kyllä tulla näkemään. Joku raja sentään.

Kokeilkaa sisustuksellisia rajojanne ja yllättäkää itsenne!

-Hanna

 

Kommentoi