Kaikki käsistäni

BLOGIT | Kaikki käsistäni

DIY: viinipulloteline seinälle

Löytyikö joulupaketista pullon mallisia lahjoja? Saatat siis tarvita uuden pullotelineen. Onneksi idea sellaiseen löytyy juuri tästä postauksesta!

Muistatteko, kun jokunen vuosi sitten vanhat hetekat ja sängyn jouset olivat kovassa huudossa? Niistä kehiteltiin vaikka mitä: oli valokuvanpidikkeitä, pyykinkuivaustelineitä ja sängynpäätyjä. Minuakin ne puhuttelivat kovasti kaikessa rouheudessaan, mutta en siihen hätään keksinyt niille meille sopivaa käyttöä.

Yläkaappien vieressä on viinipullotelineen mentävä väli. Kuvat: Hanna Juhala
Yläkaappien vieressä on viinipullotelineen mentävä väli. Kuvat: Hanna Juhala

Seinätilaa on kotona niin vähän, että patjan sisälmysten tuunaamisen valokuvakollaasiksi sai unohtaa heti kättelyssä. Sängynpäätynä vanha purettu joustinpatja olisi ollut näyttävä, mutta sitten alkoi epäilyttää, että hiukset tarttuvat nukkuessa jousiin kiinni. Vaatetelineeksikään en saanut patjaa valjastettua. Jouduin silloin jättämään projektin harmittavaisesti mietintäasteelle.

Jörn Donnerin sanoin: Lukeminen kannattaa aina. Tässä tapauksessa sisustuslehtien lukeminen ainakin, koska jostain persoonallisen kotikutoisesta Portsan-kodista löytyi sopiva idea jatkojalostukseen: Asukkaat olivat askarrelleet vanhan sängyn materiaaleista seinälleen viinipullotelineen. Se oli siinä!

Portsan-kodin viinipulloteline oli pitkä ja kapea, koska siinä oli käytetty vain yksi pystyrivi jousistosta. Keittiöremontin yhteydessä muokkailtiin ideaa omiin mittoihin paremmin sopivaksi. Tukevuuttakin tuli huimasti lisää, kun yhden kierrejousen sijaan jousia on rivissä kolme rinnakkain. Pysyy sitten pullo varmasti telineessä ja juomat tallessa, nii.

Turvallisuusseikat ennen kaikkea: Kolme riviä jousia rinnakkain pitää pullon tukevasti paikallaan.
Turvallisuusseikat ennen kaikkea: Kolme riviä jousia rinnakkain pitää pullon tukevasti paikallaan.

Rälläkkä oli näppärä kaveri joustinpatjan pilkkomisessa. Ehkä olisi onnistunut voimapihdeilläkin, mutta näyttävä ja melua aiheuttava askartelu on välillä ihan nastaa. Taustalevyksi valikoitui vanha särmäämätön koivulankku, jonka maalasin reilusti ohennetulla valkoisella maalilla kuultavaksi. Jouset kiinnitettiin puuhun sinkilöillä. Takaa löytyy ripustuskolot seinälle kiinnitettyjä ruuveja varten.

Helppoa, hauskaa ja valmistuu nopeasti. Ja palvelee näppärästi tarkoitustaan.

Inspiroivaa ja menestyksekästä uutta vuotta 2017!

-Hanna

 

 

Kommentoi