Kaikki käsistäni

BLOGIT | Kaikki käsistäni

DIY-seinävalaisin Ferm Livingin tyyliin

Tiedättekö tanskalaisen sisustusmerkki Ferm Living? Vaikka nimi ei olisikaan tuttu, niin todennäköisesti lähes jokainen vähänkään sisustustrendejä seuraava on törmännyt kyseisen puljun tuotteisiin. Ferm Livingin valikoimaan kuuluu erilaisia lifestyle-tuotteita: tapetteja, pieniä sisustustavaroita ja käyttöesineita, tekstiilejä ja valaisimia.

Ferm Livingin tuotteet on höystetty huumorilla, mutta pilke silmäkulmassa ei onneksi vähennä tyylipisteitä. Niin kuin entinen kollega sanoi : ”Fermin tuotteet käyvät lahjapakettiin niille, joilla on jo kaikkea.” Hauskaa, käytännöllistä ja kaunista – siis pohjoismaista lifestylea parhaimmillaan.

Siitä on jo useampi vuosi aikaa, kun ensi kerran ihastelin Fermin seinävalaisimia. Lasten tuotevalikoimassa on ihania vanerista valmistettuja valaisimia, joiden joukosta löytyy mm. suloinen peura ja linjakas auto. JES, kerrankin jotain muuta kuin pistorasiaan tökittäviä pastellisävyisiä muoviminnihiiriä! Meinasin jo ostaa, mutta sitten pirunsarvinen nihilisti olkapäällä kielsi. Hillitsin.

Vanerista sahautettiin kaksi pilven muotoista palaa seinävalaisimiksi. Kuvat: Hanna Juhala
Vanerista valaisimiksi. Kuvat: Hanna Juhala
Osmokylvyn jälkeen.
Osmokylvyn jälkeen.

Työhuoneesta lastenhuoneeksi -projektin myötä törmäsin uudelleen seinävalaisinvalikoimaan. Nihilisti siellä korvan juuressa huuteli edelleen, joten tehtiin yhdessä kompromissi: seinävalaisinunelma toteutetaan (sekä itselle että asiakkaalle), mutta ei ostamalla, vaan itse tekemällä.

Noniin. Onneksi jemmasta löytyi valosarjaa lukuun ottamatta tarvittavat materiaalit, ja autotallin hyllyille tuli samalla vähän lisätilaa. Valaisimia valmistui tosiaankin kerralla kaksi, koska tunnen itseni ja arvasin, että valaisinkateus iskee kuitenkin.

Kaikki mitä tarvitset lamppuaskarteluun. Piece of cake!
Kaikki mitä tarvitset lamppuaskarteluun. Piece of cake!

Peuraa tai autoa ei syntynyt, vaan valaisimen muodoksi valikoitui muikea pilvenhattara. Koska meillä ei ole vannesahaa (joulupukille vinkki…!), pilvi sahautettin muualla. Omalla pistosahallakin olisi voinut käydä puuhaan käsiksi, mutta lopputulos ei olisi ollut yhtä siisti.

Sahauksen jälkeen käsittelin pilvet Osmo-vahalla kahteen kertaan. Purkin pohjalla oli useampaa sävyä sekaisin, mutta lopputulos on silti mukavan kuulas. Pilvien taakse liimasin puuliimalla palikat, jotta valaisin ei makaa ihan seinässä kiinni. Rakennusnitojalla naksin vähän rautalankaa kiiinni ripustamista varten. Biltemasta löytyi tarkoitukseen sopiva led-valolista, joka liimattiin suoraan vaneriin. Helppo homma!

Pilvivalaisin on oikein onnistunut. Ledit ovat energiapihejä eivätkä kuumene, joten valaisinta voi huoletta pitää päällä vaikka yö- tai kulkuvalona. Valoteho on sen verran pieni, ettei se häiritse nukkumista tai häikäise. Hinnastakaan ei tarvitse potea morkkista, joten mikäs tässä puuhaillessa – ehkä ryhdyn tehtailemaan oikein urakalla. Tehtaile sinäkin, vaikka pukinkonttiin!

Tällä pilvellä on kultareunus. Energiapihi led-nauha valaisee pehmeästi pilven takaa.
Tällä pilvellä on kultareunus. Energiapihi led-nauha valaisee pehmeästi pilven takaa.

Hyvää kannattaa odottaa. Tai jos ei jaksa, niin ryhtyy heti hommiin.

Mukavaa sunnuntaita!

-Hanna

 

4 vastausta artikkeliin “DIY-seinävalaisin Ferm Livingin tyyliin”

  1. Sarah

    Täytyypä laittaa korvan taakse, samoja lamppuja ihastellut!


Kommentoi