Juurrutus

BLOGIT | Juurrutus

Videoblogi: Miten maali vanhenee?

Juurrutuksen torppaprojektilla tarkastelemme miten eri maalityypit, kuten pellavaöljymaali, alkydimaali ja punamultamaali ovat kestäneet aikaa ja millaisen työn ne teettävät uudelleenmaalatessa. Vanhaa maalia poistettaessa näkee parhaiten eron perinteisten ja uudempien muovivahventeisten maalien välillä.

 

Tässä lisäksi ensimmäinen Torppakamerakuva. Hyvä lähtökohta, minkä avulla voi seurata remontin kehitystä.

torppakamera
Torppakamera 5.5.2016 (kuva: Nemesol Oy)

Video ja kuvat: John Björkman ellei toisin mainittu

3 vastausta artikkeliin “Videoblogi: Miten maali vanhenee?”

 1. Päivi / Talotarinat

  Mitä teette noille alkydimaalatuille pinnoille, putsaatteko kaiken pois? Entä uusi maali? Olen ikkunaprojekteissa käyttänyt aikaisemmin sinkkivalkoismaalia ja pellavaöljymaalia, mutta sinkkivalkoista ei taideta enää myydä.


  • John Björkman

   Rapsutetaan pois niin paljon kuin järkevällä vaivalla saa. Pellavaöljymaalia tulee tilalle, harkitsen myös munaöljytemperaa. Pienemmät maalimäärät teen yleensä itse. Kait sinkkivalkoista yhä saa? Isompi ongelma on löytää hyvä valmistaja. Ulkomaalauksessa olen tosin alkanut suosia titaanipitoisempaa maalia koska sinkkioksidi tekee pinnasta mielestäni liian kovan ja tiiviin.


 2. Päivi / Talotarinat

  Uula on lopettanut sinkkivalkoispohjamaalin myynnin, jota olen käyttänyt. Tilalle on tullut Ulkopohjamaali, jonka ainesosat eivät käy selville tuoteselosteesta, paitsi että se on vesiohenteinen öljymaaali, ei sisällä muovia. Ota näistä sitten selvää. Antiikkiverstas.com myy tuotetta nimeltä Titaani-sinkkivalkoinen pellavaöljymaali.


Kommentoi