Juurrutus

BLOGIT | Juurrutus

Palstavuokralainen

Vaikka maaliskuu on yhtä arvaamaton kuin aina, on kevät silti melko pitkällä. Sormet syyhyävät kuokkimaan mutta pitäisi koettaa malttaa mielensä.

Päätin kuitenkin viljelyrintamalla käydä viimeaikaisten suunnitelmiani osalta tuumasta toimeen. Nimittäin löysinpä itseni ihan sattumalta kauppahallista viime viikolla, samalla kun siellä olivat kaupungin viljelypalstat jaossa.

Palstojen vuokraamisen hoitaa Turun 4H-yhdistys. Tavallaan ihan osuvaa, koska 4H juontaa juurensa 1900-luvun alun hyötyviljelyaatteeseen. Yhdistyksellä on muutenkin paljon luonto- ja hyötyviljelyaiheista toimintaa, etenkin lapsille ja nuorille.

4H:n Anton Perttu esitteli minulle eri viljelyalueita. Olin tosin jo etukäteen päättänyt, että haluan viljellä Katariinassa, jossa on muuten kauniit maisemat, lintulahden ja laitumien ääressä. Sinne on myös helppo kulkea pyörällä.

Vuokrattavat palstat ovat 10 x 10 metrin kokoisia. Katariinan palstoilla on myös vesipiste, jos tulee kuiva kesä. Viljelysuunnitelmassa olisi lähinnä papuja, herneitä ja perunaa. Varastossa odottaa jo sekä suomalaisia että ruotsalaisia maatiaislajikkeita. Odotus kuitenkin jatkuu vielä, sillä palstoille pääsee hääräämään vasta kun ne on merkitty ja laitettu kuntoon, missä menee varmaan toukokuun puolelle.

Malttia harjoitellaan keväisin. Odotellessa voikin alkaa pikkuhiljaa kuopsutella oman pihan kasvimaassa. Siellä ovat monet talven yli maassa olleet ruokakasvit lähteneet jo nousuun.

 

IMGP6858

Kaikki kuvat: John Björkman

Kommentoi