Juurrutus

BLOGIT | Juurrutus

Kokeilussa Puutarhakamera

Kevään tullessa puutarhaan haluaa yleensä suunnitella pieniä tai suurempia muutoksia. Keväällä on kuitenkin usein hankalaa hahmotella, millaiseksi se puutarha kasvoikaan kun kaikki perennat ja pensaat ovat nousseet täyteen korkeuteensa, tai mihin kaikkialle se auringonvalo osuikaan heinäkuussa. Muutenkin on tähän aikaan usein vaikea käsittää puutarhan loppukesäistä runsautta ja rehevyyttä, aivan kuten loppukesästä on vaikea muistella huhtikuun- ja toukokuun avoimen valoisaa kukkamerta.

Pääsiäisenä tapasin leivinuunitapahtuman yhteydessä vanhan koulukaverini Markus Seppälän. Markus on Nemesol-yrityksensä kanssa kehittänyt tuotteen nimeltä Raksakamera, joka on ulos asennettava kamera joka jatkuvasti tallentaa rakennus- tai remonttiprojektia nettiin, niin että siitä saa sekä ajantasaista kuvaa että hienoja videokoosteita pitkiltä aikaväleiltä. Aloimme miettiä, josko Raksakamera-tyyppistä ratkaisua voisi käyttää myös puutarhan kasvukauden dokumentointiin?

Idea tuntui lupaavalta ja sain kokeiluun Juurrutuksen puutarhaan ”Puutarhakameran”. Kamera on kiinnitetty autotallimme seinään ja se kuvaa jatkuvasti puutarhan keskeisten osien kasvua. Etualalla on kohopenkkikasvimaa ja taustalla koristepuutarha.

Tässä esimerkkinä kolme viikon välein otettua Puutarhakameran kuvaa:

15.4.2015. (Kuva: Nemesol Oy)
15.4.2015. (Kuva: Nemesol Oy)
22.4.2015 (kuva: Nemesol Oy)
22.4.2015 (kuva: Nemesol Oy)
29.4.2015 (kuva: Nemesol Oy)
29.4.2015 (kuva: Nemesol Oy)

 

Naapurit ovat hieman ihmetelleet pihallemme ilmestynyttä kameraa, mutta suhtautuneet erittäin positiivisesti, etenkin kun huomioidaan että se tallentaa pihapiirin tapahtumia myös murtovarkaiden varalta.

Ajattelin julkaista tähän Puutarhakamerasta viikottaisen kuvan, sekä kuukausittaisen videokoosteen puutarhan kasvusta ja kehityksestä. Tässä alkuun maistiaisiksi videokooste huhtikuun kahdesta viimeisestä viikosta:

 

kuva: John Björkman
kuva: John Björkman

2 vastausta artikkeliin “Kokeilussa Puutarhakamera”

  1. J100

    Yllä oleva asennus ei ole laillinen, koska se kuvaa myös naapurin pihaan.


  2. John Björkman

    Asiasta on tottakai sovittu naapurin kanssa.


Kommentoi