Juurrutus

BLOGIT | Juurrutus

Kasvukausi käyntiin!

IMGP6038

IMGP6060

Vietimme perheen kanssa laskiaissunnuntaita Liedon Vanhalinnassa, jonne oli järjestetty hienot laskiaisriehat napakelkkoineen ja hevoskärryineen. Ilma sattui olemaan juuri sopiva – keskellä lämmintä talvea saatiin kirpeä aurinkoinen pakkaspäivä – vaikka monessa kohtaa linnavuoren rinteet olivat paljastivat jo maan ja kasvillisuuden.

Tavallaan laskiainen liittyykin vahvasti jo ounastelevan kevään odotukseen. ”Pitkiä pellavia” huudetaan mäkeä laskiessa ja katsotaan samalla eteenpäin tulevaan kasvukauteen.

Laskiaisriehan jälkeen minäkin ”pistin kevään käyntiin” eli tein ensimmäiset siemenkylvöt – jostakin syystä ne jäävät minulla aina melko myöhäisiksi.

Toinen juttu mikä tuntuu tapahtuvan joka vuosi on kylvöruukkujen puutos. Ja lähes joka vuosi päädyn kokeilemaan jotakin uutta – tällä kertaa tällaista Pluggbox-järjestelmää jossa juuret pääsevät kehittyämään syviksi. Lisäksi se vie vähän tilaa ja sitä voi käyttää uudestaan. Kokemus näyttää, onko se oikeasti hyvä.

Ensimmäiseen kylvöerään meni kahta lajia tomaattia, kahta lajia chiliä sekä kärsimyskukkaa. Chilien ja toisen tomaattilajin siemenet ovat itse kerättyjä, hyväksi todetuista lajikkeista. Toivotaan satoisaa kasvukautta!

IMGP5992
Siemenet ensin likoon yön yli.
IMGP6062
Kylvötelineen mukana tuli kätevä kaavio mihin voi merkitä mihin tuli kylvettyä mitäkin.
IMGP6065
Varsin näppärä on myös kansi millä voi tehdä siemenille painanteet.
IMGP6071
Siemenet multiin, kastelu, kansi päälle ja odottamaan!

Kaikki kuvat: John Björkman

Kommentoi