Jippoja

BLOGIT | Jippoja

Vielä ehtii, pystytä kasvihuone kesäksi! 2/2

Eletään huhtikuun alkua ja yöt voivat olla vielä tosi kylmiä kesäkuulle asti. Kasvihuoneeseen ei siksi voi laittaa arkoja taimia. Harkinnassa on, että laittaisimme kasvihuoneeseen petrolilämmittimen pakkasöiksi. Silloin saisi vauhdilla kasvatuksen käyntiin. Tässä vaiheessa keskitymme kuitenkin heiniin, pensaisiin ja mukulakasveihin. Maakellarissa ja ulkosalla upotettuna multaan meillä on ollut monia yllätyksiä odottamassa kevättä ja se aika alkaa olla nyt!HeinätHeinistä meillä on terrakottaruukuissa talvehtimassa olleet rantavehnä, elefanttiheinä ja useampia sara heiniä (carex). Nämä menestyvät Suomessa sopivassa maaperässä ilman maakellariakin, mutta meillä osa sattui olemaan ruukuissa, joissa ne oli varmempaa siirtää kellarin talveksi. Mukulakasveista meillä on tulossa tulppaaneja ja erilaisia liljoja.

JättilaukaOsa kasvihuoneeseen siirretyistä asukeista on orastaen lähtenyt ensimmäisiä piippuja tuomaan esiin. Jättilaukat (allium giganteum) ovat olleet kaikista nopeimpia, ja pitääkin olla, jos meinaavat kaksi metrisiksi kasvaa. Pensaista ja puista kasvihuoneessa ovat viime syksyn loppumyynneistä ostetut japanin kelasköynnös, unkarin syreeni, revontuliatsaleat ja yksi hevoskastanjakin löytyy. Ihan peränurkasta löytyi vielä yksi karhunvatukka ilman kaveria.

Lisää puutarhajuttuja tulossa kevään myötä! Toukokuussa mm. teemme matkan Viron Türiin, Lillelaad puutarhatapahtumaan. Todellinen villitys meillä ovat Kannat (Canna) ja niistä myös tarinaa tulossa!

Kuvat: Hannu & Jari

Kommentoi