Jippoja

BLOGIT | Jippoja

Ulkovaloilla särmää pihapiiriin ja piristystä harmauteen

Kodin valaistus talon sisällä ja pihapiirissä, on meille ollut tosi tärkeä juttu. Katuvaloja ei meidän kylällä ole ja ympärillä vain metsää. Meille viihtyvyyden kannalta on tärkeää, että valaistus on kohdallaan. Nykyaikana ei tarvitse juuri tuntea huonoa omatuntoa, jos valoja on vähän enemmänkin, sillä ledit ja energiasäästölamput ovat energiatehokkaita. Valaistukseen kannattaa hankkia asiantuntijan mielipide, varsinkin jos on tarkoitus hoitaa koko homma yhdellä kertaa. Tässä jutussa on neljä jippoa ulkovalaistukseen, joilla voit itse saada lämmintä tunnelmaa tähän pimeään vuodenaikaan. Blogiimme on tulossa talven myötä lisää juttuja ulkovalaistuksesta ja ledeistä!


1. Koivunrankavaloruukku on tehty viime kesänä rannasta harvennetuista koivunrangoista. Tarkoitus oli kyllä käyttää ne lämmitykseen, mutta kun jäivät pilkkomatta, niin syntyi parempi idea. Ruukkujen pohjalle laitetaan hiekkaa ja tungetaan rangat ruukkuun. Valoketjuilla niistä saa näyttävät, kaikki sääolosuhteet kestävät valopatsaat.

Koivunrankavaloruukku, kuvat: Jari & Hannu


2. Valosammalpallot ovat hauskoja terassikoristeita. Kuistin saa niillä elämään, ihan kuin pöytä olisi katettu. Ryttää vanhat Turkkarit haluamasi kokoisiksi palloiksi ja teippaa ne tukeviksi maalarinteipillä. Hae omasta metsästä tai maanomistajan luvalla sopivia sammalmattoja pallon ympärille. Kiinnitä sammalmatot rautalangalla.

Valosammalpallot


3. Laita juuttinarulla kolme vanhaa heinäseivästä nippuun ja ripusta niiden väliin lyhty. Näitä on useassa pihassa jo näkynytkin. Heinäseiväslyhdyissä on vanhaa tunnelmaa. Kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että ne pysyvät kunnolla tuulessakin pystyssä, varsinkin jos lyhdyt ovat puuterassin läheisyydessä.

Heinäseiväslyhty


4. Meillä on talossa paljon ikkunoita, ja talvella illan myötä niistä ei näy mitään, koska ympäröivässä maastossa ei ole ollenkaan valoja. Ledikohdevaloilla valaisimme suosikkipuumme komeaksi maisemaksi. Tiesitkö että nykyään saa myös kohdevaloledejä? Jos joudut vetämään pitkiä matkoja johtoa, varmista että johto on tarpeeksi suojattu ja kaikki sähkötarvikkeet on ulkokäyttöön soveltuvia.

Ledivalaistu puu

Kuvat: Jari & Hannu.

 

 

5 vastausta artikkeliin “Ulkovaloilla särmää pihapiiriin ja piristystä harmauteen”

 1. Ulla Järvi

  Koivunrankavaloruukku on komean näköinen! Hieno idea.


 2. Tuula Berke

  Ompa siella kaunista pihalla pimeallakin ! Tosi kivoja ideoita ! Nyt vaan sammalia kerailemaan ja led lamppuja ostamaan…. Love this blog !


  • Jippoja

   Kiitos Tuula! Melko vaivaton idea ja sen verran näyttävä, että voi pitää vaikka koko talven. Ei pelkästään jouluksi. Nyt kun vielä sataisi lunta!


 3. Anne Hentunen

  Koivunrankavaloruukut uusi upea idea, Oma valaistu kuusi terassilla näyttää nyt tosi tylsälle. Tämän idean toteutan varmasti!


Kommentoi