Jippoja

BLOGIT | Jippoja

Sohva vaihtoon – mitä voi tehdä vanhalle sohvalle?

Jossain vaiheessa sohva kuluu ja se pitää vaihtaa. Miksi kuitenkin odottaa niin kauan, jos tekee mieli piristää sisustusta ja vaihtaa malliin joka palvelee paremmin käyttötarkoitustaan. Meillä on sohva, joka on hankittu edelliseen asuinpaikkaan ja nykyiseen kotiin se on epäkäytännöllinen ja iso. Kulmasohva on kyllä ollut mahtava lökölinna, mutta nyt on aika vaihtaa uuteen. Sohva sai uuden kodin helposti paikallisen kierrätys Facebook-ryhmän kautta. Keräsimme listan parhaista sohvan vaihtoon liittyvistä Jipoista.

  • Sohvaa ei kannata viedä kaatopaikalle lähes koskaan, jos se vaan on käyttökelpoinen. Pilalle menneen sohvan hävittämisestä tulee kustannuksia. Ne on kuitenkin maksettava. Lisätietoja saat kierrätysasemilta. Suurimmat kustannukset tulevat kuljetuksista, jos sitä ei pysty itse järjestämään.
  • Useimmiten ehjän sohvan saa kiertoon melko helposti. Useilla paikkakunnilla on hyväntekeväisyys ja kierrätysyrityksiä, jotka voivat jopa tulla hakemaan sohvan kotoasi. Ehjä sohva voi olla haluttua tavaraa. Kuljetus on tässäkin tapauksessa asia, josta voi tulla kustannuksia.
  • Sohvan myyminen netissä on vaihtoehto, jolla kannattaa aloittaa vaihto. Ilmoituksessa pitää panostaa rehellisyyteen sohvan kunnosta, lemmikeistä, sekä laittaa tarkat tiedot sohvan mitoista ja muista ominaisuuksista. Määritä hinta kohtuudella, käytetty tavara on aina käytettyä. Design ja antiikkihuonekaluilla on omat markkinansa. Jos pystyt itse viemään sohvan ostajalle, saat varmasti sohvan ripeämmin eteenpäin. Nouto kotoasi on kuitenkin uuteen kotiin muuttavalle täysin mahdollinen. Mainitse kuljetuksen ehdot myynti-ilmoituksessasi.
  • Internetissä on paljon myyntipalveluita, joissa tavaroita myydään valtakunnallisesti. Suosittelen sohvan kohdalla kuitenkin tutkimaan paikalliset Facebook kierrätysryhmät, joiden kautta ostaja löytyy läheltä ja kuljetukset sohvan kohdalla ovat helpompia. Tarvittaessa voit helpommin sopia myös näytön.Kulmasohva

Seuraavassa jutussa esittelemme uuden sohvan!

Kuvat: Hannu & Jari

Kommentoi