Jippoja

BLOGIT | Jippoja

Sadepäivän pelastus on katettu ja sisustettu terassi

Tänä kesänä sadetta on piisannut ja moni juttu on suoraan sanoen mennyt mönkään. Meillä on onneksi kotona tiloja, joissa sateellakin voi tehdä asioita ja samalla nauttia raikkaasta ilmasta, sekä luonnon äänistä. Terassin päälle rakensimme katoksen jälkikäteen, ymmärrettyämme että Suomen rankka ilmasto kuluttaa pintoja terassin puolelta aika rankasti. Samalla talo pysyy myös sisältä viileämpänä ja meillä on suojaisa paikka aamukahveille ja pienille illallisille.

Alla löydät lisää kuvia ja seitsemän jippoa kuinka sisustat viihtyisän terassin järkevästi. Osallistu myös arvontaan ja voit voittaa 2 kpl lippuja Turun Messuille 20-23.8.2015! Lisäohjeita jutun lopussa.

TurunMessut2015_920x190SisustettuTerassi

 1. Valitse materiaaleja jotka ovat sään kestäviä ja helposti puhdistettavia. Rakenteeltaan kalusteiden pitää olla myös tarpeeksi jykeviä, jotta ne eivät lähde lentoon tuulen mukana.
 2. Käytä hyväksi kierrätettyjä asioita. Esim. räsymatot ja käytöstä poistetut astiat ja korit, voivat olla terassilla erinomaisia säilytys- ja sisustuselementtejä. Terassi tulee kuitenkin joka vuosi aina uudelleen sisustettavaksi.
 3. Kierrätetyt ”ei niin arvokkaat” -sisustuselementit voivat olla myös järkeviä, jos pihasi on esim. vilkkaiden kulkuväylien varrella. Silloin ei ohikulkijoille tule liian suuria houkutuksia, tai ainakaan tappio ei ole suuri. Puolustusvoimien ylijäämävarastoista saa todella hyviä arkkuja, esim. terassityynyjen säilytykseen.
 4. Kaikissa ulkokalusteissa kannattaa huomioida, että ne on syytä sijoittaa jonnekin säilöön talven ajaksi. Vaikka useat kalusteet ovat ns. sään kestäviä, kertyy niiden pintaan likaa ja ne ovat usein lumen luonnin tiellä.
 5. Terassille kannattaa laittaa paljon kesäkukkia, mutta joukkoon myös kesäisiä yrttejä, joita voi napsia suoraan ruokapöytään. Kesäkukka maitotonkassa on vaan niin upea! Jotta kasveista olisi mahdollisimman paljon iloa, kannattaa valita sellaiset jotka todella kestävät vallitsevissa olosuhteissa. Monet hyvin yksinkertaiset kasvit ovat omiaan terasseilla. Esimerkiksi rantavehnä on todella näyttävä ruukussa ja takuulla kestää paahdetta. Laventelit ja heinät viihtyvät lämpimillä terasseilla ruukuissa, joissa niitä on myös helppo kastella.
 6. Sopiva määrä tekniikkaa kuuluu myös terassille. Hyvillä sään kestävillä kaiuttimilla saa tunnelmaa iltoihin. Jos sähkörasioita on tarpeeksi, on helppoa lisätä valaistusta ja vaikka lämmittimiä pöydän ympärille.
 7. Tuulen- ja auringonsuojan rakentaminen voi olla myös tarpeen. Jos rakennuksen muoto antaa myöten vain keveitä rakenteita, voi niitä täydentää köynnöskasveilla. Humala, villiviini, kärhöt ja monet muut köynnöskasvit ovat heinäkuun alkuun mennessä jo luoneet mahtavan kasviverhon terassin laidalle.

Maitotonkka RantavehnäSataaKuvat: Hannu & Jari

TurunMessut_logo_2015+pmv

Arvonta suoritettu:

Messuliput lähtevät postissa seuraaville henkilöille:

Anna Irva

Sanna Reuna

Heidi Vikman

Tämän vuoden teemat messuilla ovat: 

 • Koti & Asuminen (A-halli) mukana uusi Digimaailma
 • Vapaa-aika & Hyvinvointi (B-halli) mukana Hyvän olon Areena
 • Perhe & Ympäristö (C-halli)
 • Lemmikit, Maanpuolustus (D-halli)
 • Piha-alueella monipuolinen Ruoka- ja Maaseututori

 

2 vastausta artikkeliin “Sadepäivän pelastus on katettu ja sisustettu terassi”

 1. Ossi Mettälä

  1. Jos käytät Facebookia kampanjan (esimerkiksi kilpailun tai arvonnan) tiedotuksessa tai hallinnassa, olet vastuussa kampanjan laillisesta toiminnasta, mukaan lukien
  a. virallisista säännöistä
  b. tarjouksen ehdoista ja kelvollisuusvaatimuksista (esim. ikä- ja asuinpaikkarajoitukset)
  c. kaikkien kampanjaan liittyvien säädösten noudattamisesta sekä kampanjan yhteydessä tarjotuista palkinnoista (esim. rekisteröityminen ja tarpeellisten pakollisten hyväksyntien hankinta).
  2. Facebook-kampanjoissa on oltava seuraavat tiedot:
  a. Jokaisen osallistujan on vapautettava Facebook kaikesta vastuusta.
  b. Kampanjan on ilmoitettava, ettei Facebook sponsoroi, suosittele tai hallinnoi kampanjaa millään tavalla eikä se liity mitenkään Facebookiin.
  3. Kampanjoita voidaan hallita Facebookissa sivuilla tai sovelluksissa. Henkilökohtaisia aikajanoja ei saa käyttää kampanjoiden hallitsemiseen (esim. ”jaa aikajanallasi ja osallistu”- tai ”jaa kaverisi aikajanalla ja osallistut useammin” -tyyppiset kehotukset on kielletty).


 2. Jippoja

  Hei Ossi, kiitos tiedosta! Olin perehtynyt huonosti Facebook sääntöihin. Julkaisin voittajat jo nyt ja suljin kilpailun. Onhan toki mahdollisuus kilpailuja järjestää toisin, ilman että ne ovat ristiriidassa Facebookin sääntöjen kanssa. Hyvää kesää! Terveisin Jari


Kommentoi