Jippoja

BLOGIT | Jippoja

Ruma lautakasa hienoon telineeseen!

Monen talon pihassa on onneton lautakasa, jota ei raaskita tuhota. Siinä olevia lautoja voi nimittäin milloin vain tarvita johonkin projektiin, mutta … se on vaan niin RUMA! Jos kasa ei miellytä silmää, niin ehkä sille voi tehdä jotain. Rakensimme Vilikkalassa autotallin päätyyn jämälaudoista jämälautavaraston. Siinä laudat säilyvät kuivana ja niitä on helppo valita eri projekteihin. Tämä rakennelma olisi sopinut myös polttopuiden suojaksi.

  1. Tarvikekulut 0€
  2. Musta maali tekee ihmeitä!
  3. Vanhat kattotiilet paikoillaan, kuin olisivat olleet siinä aina

Ameriikassa ”pile of wood” on jopa miehisyyden käsite. Lautakasa pitää löytyä pihapiiristä. Meillä puutavara on nyt ainakin siististi järjestyksessä ja suojassa. Televisiosarjasta Eddie and Jeff, on tehty jakso nimeltään ”pile of wood”. Nikkaroidessani tämä koominen jakso tuli muutamaan otteeseen mieleeni. Nyt lautasuojan edusta on siivottu ja sen edessä olevaan rinteeseen on pengerretty pensaille paikat.

Muutama vinkki kotipihan siivoajalle

  1. Puu kannattaa suojata todella hyvin, jotta se ei mene pilalle. Käyristymistä tapahtuu kosteuden tai auringon vaikutuksesta. Varjoinen paikka on hyvä paikka rakentaa suoja. Ilman tulee kiertää suojan sisällä.
  2. Käytä vanhoja materiaaleja aktiivisesti projekteissa. Joskus lautapinoa kannattaa ihan vain tuijottaa, että mitähän näistä saisi. Omaan lautasuojaani sain kattotiilet vanhalta purkutalolta. Maaliakin oli jäljellä, joten tarvikekustannukset jäivät nollaan.
  3. Käsittele kaikki pinnat juuri niihin tarkoitetuilla maaleilla ja suojausaineilla. Silloin ne kestävät ja näyttävät hyviltä

Kuvat: Hannu & Jari

Yksi vastaus artikkeliin “Ruma lautakasa hienoon telineeseen!”

  1. Keijo Lindgren

    Ja tämä tehdään naapurin sivustalle näkymättömiin


Kommentoi