Jippoja

BLOGIT | Jippoja

Puutarhatohinaa ja lippuarvonta Turun Piha & Puutarha –messuille!

Aurinko lämmittää vaihtelevasti ja valon säteitä tulee ikkunoista päivä päivältä enemmän. Jos hyvin käy, on meillä tänä vuonna tasaisen lämpimästi etenevä kesä. Nyt on laitettava alulle kaikki mistä kesällä aiomme nauttia!

Uusia ideoita puutarhaan voit käydä hakemassa Turun Piha & Puutarha -messuilta. Kerro puutarhan kevät töistäsi kommenttikenttään ja osallistut lippuarvontaan itsellesi ja ystävällesi. Arvomme 5 x 2kpl lippuja 24.3. klo 18:00 mennessä kaikkien kommentoijien kesken.

PihaPuutarha2016_logo

Meillä on jo iso pyörä pyörähtänyt näissä alkukevään hommissa. Kasvatamme olohuoneessa olevassa taimihyllyssä taimia kasvihuonetta varten. juurakot on haettu kellarista lämpimään ja hamstrataan multia sekä napsitaan oksia puista ja pensaista. Idättämiseen ei ole kummallisempia reseptejä, muuta kuin että hommaan pitää ryhtyä nyt! Idätyksessä ovat paprikat, chilit, latvaartisokka, munakoiso ja idätys laajenee tässä kevään kuluessa.Idätys

Pihamaan komistuksia meillä ovat olleet Kannat, joista olemme tännekin jo kirjoittaneet. Juurakot on nyt haettu maakellarista, jossa ne ovat olleet puhdistettuina turpeessa. Juurakot olivat tosi hyvässä kunnossa ja laitoimme ne multaämpäreihin saunaan. Ämpäreitähän tuli sitten 17 kpl! Jos kesä on lämmin ja aurinkoinen, tulee kukkaloisto olemaan melkoinen! Juurakoista olisi pystynyt jakamaan enemmänkin, mutta tila loppuu kesken. Kannoista lisää aikaisemmasta blogikirjoituksestamme täältä ja tässä myös muutama vanhempi kuva kannoista.

Kannat

Kukkivat KannatPääsiäinen

Kuvat: Hannu & JariPihaPuutarha2016_sahkoposti_550x250

 

 

23 vastausta artikkeliin “Puutarhatohinaa ja lippuarvonta Turun Piha & Puutarha –messuille!”

 1. Riitta Lehtonen

  Mukana arvonnassa.


 2. Aila Koskinen

  Kiva saada messuilta ”virtaa” taas uusiin istutuksiin!


 3. Liisa Sillanpää

  sormet syhyävät pääsystä puutarhatöihin..


 4. Pirjo Lahti

  Puutarhani kevättyöt taisivat jäädä hieman hunningolle, koska polveni leikattiin hiljattain mutta teen toki kovasti mielikuvitustöitä ja maalailen isolla pensselillä ajatuksistani puutarhaani vaikka mitä. Haaveileminen on aina ollut suurin iloni ja olen iloinen, että tällaisia puutarhajuttuja järjestetään koska sieltä ne ideat sitten usein lähtevät toteutumaan.Itse ei aina keksi ratkaisuja mutta yleensä joku toinen on ns. pureskellut asian valmiiksi.Mutta sehän on kai tällaisten messujen ideakin – jakaa tietoa kaikille sitä haluaville.Kauniita ja ennenkaikkea persoonallisia puutarhoja kaikille toivottaa eräs ideavaras, joka toivottavasti pääsee paikalle.


 5. Zildan Isolde

  Mukana kisassa, uusia ideoita vailla 😉


 6. Nilla Ahlström

  Kevättä rinnassa ja pian multaa sormissa🌻Messu toisi ideoita siihen mitä kaikkea putarhaansa soisi!


 7. Anneli Mikkonen

  Joka kevät on mukava kokeilla jotain uutta. Messuilta saa ideoita ja hankitukasi taimia jne.


 8. Ari Järvinen

  Kevättä odotellessa aika alkaa isäntää ens kesän kasveja, sato sit syksyllä talteen! Kotitarve kasvatus edellä, oman maan satoa vaan ei mikään voita! Uudet ideat aina tervetulleita!


 9. Satu Junnila

  Mukana kisassa. Messuilta uusia ideoita hakemassa. Nyt pitäisi vadelmat käydä leikkaamassa ennen kuin kasvukausi alkaa. Tarkastaa marjapensaiden talvehtiminen. Myös suunnitelma mitä taimia ostan ja minne laitan sekä tietenkin siemenet pitää hankkia.


 10. Satu Liljeroos

  Tässä vaiheessa vasta haaveillaan ja suunnitellaan. Esim. Uusi kukkapenkki on kasvien osalta suunniteltuna, vain paikka pitäisi päättää. Messuilta olisi kiva saada uusia ideoita!


 11. J-Taneli Laaksonen

  No huh, joko on taas se aika vuodesta. Kai sinne tungokseen on taas pakko lähteä, mitään ei kylläkään osteta, eihän 😉


 12. Päivi

  Oisipa hienoa voittaa lippu messuille!


 13. Jennna

  Nyt juuri on menossa yrttien taimi-istutus 🙂 Messuille ois kiva päästä!


 14. Tytti

  Ruukkukesäkurpitsat tekevät jo kukkasia! 😀


 15. sanna ketola

  Kevätkylvöjen opettelu menossa toista vuotta perään; yrttejä, kukkia ja vihanneksia. Lisää vinkkejä hakemaan Turun piha&puutarhamessuille 🙂


 16. Reima Loiva

  Vadelmat leikattu, aikaa siis messuille…


 17. Virpi Kauhanen

  kevät on ihanaa aikaa ja niin innoissani lähtisin messuilta hakemaan lisää ideoita ja rentoutumaan 🙂


Kommentoi