Jippoja

BLOGIT | Jippoja

Läikähdys valoa pihapiirissä

Illat ovat jo todella pimeitä ja ihmisen selviytymiskamppailu harmauden voimista on kovimmillaan. Hämärä saapuu aikaisin, mutta ilta kuudelta ei voi vielä mennä nukkumaankaan. Kotiympäristöön kannattaa nyt panostaa ja ottaa kaikki irti Halloweenista ja muista arjen rikkojista. Pelkästään panostamalla ulkolyhtyihin, saa mukavaa tunnelmaa pihapiiriin. Kynttilän lepattava liekki luo läikähdyksiä elävästä valosta ikkunoiden läpi. Tässä muutamia piristäviä jippoja pimeneviin iltoihin.

Lyhdyt

  • Heinäseiväslyhtyjä meillä on pihassa ympäri vuoden, mutta syksyllä niitä laitetaan pihaan muutama lisää. Niitä on niin helppo tehdä. Laittamalla kolme ristiin ja sitomalla ne vaikka narulla kiinni, saa helposti aseteltavan lyhtytelineen.

Koivunrankavalot

  • Sähkövalojen määrää voi myös pihassa jo pikkuhiljaa lisätä. Täältä blogista löytyy juttu koivurankavaloista. Valoja emme vielä laittaneet, mutta koivunrangat ovat jo autotallin sivuilla paikoillaan. Muutenkin pihavaloja meillä runsaasti jotka lisäävät turvallisuutta ja viihtyvyyttä merkittävästi. Uusi valotekniikka, kuten ledit ovat energiapihejä ja niistä saa myös lämpimiä sävyjä.

MuitaValoja

  • Ikkunavaloja ajattelimme vielä vähän odottaa. Niistä tulee niin jouluinen tunnelma, mutta marraskuussa sitten. Nekin ovat valmiina. Suuret ikkunakranssit on tehty puolikkaan autonrenkaan sisään pajuista. Ensin renkaan puolikkaaseen oli laitettu rautalangan pätkiä tasaisin välein, jonka jälkeen sinne on laitettu pajuja. Kun rinkula on valmis, sidotaan rautalangat yhteen ja kranssi on valmis. Sopii suuriin ikkunoihin.

Kanervatyökalupakki

  • Lopuksi vielä jippo vanhan työkalupakin käyttöön -laita se täyteen Callunoita ja havuja.

Kuvat: Hannu & Jari

Kommentoi