Asuminen

ASUMINEN | Turun Sanomat |

Turun hyvä vire näkyy asuntokaupassa

Turun keskusta-alueen uusien yksiöiden myyntimäärä nousi tammi-lokakuussa 77 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Samalla neliöhinnat jatkoivat kasvuaan keskusta-alueen uusissa ja vanhoissa kerrostaloasunnoissa.

Varsinais-Suomen hyvä vire näkyy uusien asuntojen kaupassa. Uudistuotantoa oli Turussa oli pitkään vain vähän.
– Turussa kasvu näkyy uusien asuntojen kauppamäärissä ja neliöhinnoissa. Uusien yksiöiden ja kaksioiden neliöhinta on noussut yli 10 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna, kertoo Aktia Kiinteistövälityksen Petri Abrahamsson.
 
Keskusta-alueella myös vanhat asunnot käyvät kaupaksi.
– Yksiöt ovat menneet koko ajan kaupaksi, sillä ne kiinnostavat erityisesti sijoittajia. Kasvu näkyy eniten kaksioissa ja kolmioissa, joissa ovat nousseet sekä myyntimäärät että neliöhinnat. Vanhojen kolmioiden neliöhinnoissa on kasvua jopa 7,4 prosenttia. Eniten kiinnostavat laadukkaat, remontoidut kerrostaloasunnot.
 
Kerrostaloasuminen on alkanut kiinnostaa opiskelijoiden ja vanhemman väestön lisäksi myös lapsiperheitä. Omakotitaloasujat haluavat muuttaa palveluiden lähelle keskustaan.
– Keskustassa hyväkuntoisesta, remontoidusta kerrostaloasunnosta tehdään kaupat nopeasti. Jos taas isommat remontit ovat vasta tulossa, on ostajaa vaikeampi löytää, Abrahamsson sanoo.
 
Luvut perustuvat Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton, KVKL:n hintaseurantapalvelun toteutuneisiin kauppahintoihin Turun keskusta-alueella. Koko maassa uusien asuntojen kauppa kasvoi yhteensä noin 47 prosenttia tammi-lokakuussa viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Kommentoi