Asuminen

ASUMINEN | Turun Sanomat |

Osaatko toimia oikein tulipalon syttyessä?

Koska tulipalot johtuvat valtaosaltaan ihmisten toiminnasta, niitä voi myös ehkäistä. Suomalaisissa kodeissa syttyi viime vuonna 2 971 tulipaloa. Tulipaloissa kuoli 80 ihmistä.

Lauantaina käynnistyvä Paloturvallisuusviikko tuo tänä vuonna esiin läheltä piti -tilanteita. Hiutalelaatikko on jäänyt liedelle. Pesukone on kärähtänyt. Pikkujoulujen jälkeen aamuyöllä eiliset ruuantähteen jäivät sittenkin kuumenemaan itsekseen, kun uni yllätti.

Jokainen voi oppia huomaamaan, mitkä asiat lähipiirissä on syytä laittaa ojennukseen.
– Paloturvallisuutta ajatellen keittiössä puuhailu on kodin heikoin lenkki. Pelkästään liesipaloja sattuu päivittäin keskimäärin kolme. Jos ihmiset eivät jättäisi liettä valvomatta päälle ja jos keittiöt olisivat sillä tavalla perussiistejä, että esimerkiksi syttyvät purkit ja pussukat eivät päätyisi liedelle, säästyttäisiin paljolta murheelta ja menetyksiltä, sanoo Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön tiedotuspäällikkö Juha Hassila.

Voit tehdä testata omaa osaamistasi Paloturvallisuusviikko-kampanjan verkkosivuilla löytyvällä palometrillä. Kyseessä on lyhyt interaktiivinen kysely toiminnasta, jos tuli pääsee irti. Palometrin yhteydessä on selkeät tarkistuslistat, joilla kodin, taloyhtiön, koulun, päiväkodin ja työpaikan paloturvallisuutta voi parantaa helposti.

Paloturvallisuusviikkoa vietetään 25.11.–1.12.2017.

Kommentoi