Asuminen

ASUMINEN | Mervi Luotonen |

Nikkarointi-ideoita ja sisustusvinkkejä viikonloppuna Rakenna & Sisusta -messuilla

Rakenna & Sisusta -messuille odotetaan 15 000 kävijää. 46:nnen kerran järjestettävä tapahtuma on ensi viikonloppuna Turun messukeskuksessa.

Viestintäpäällikkö Taina Pärkö-Luotonen Turun messukeskuksesta tiivistää, että messujen tavoitteena on kertoa kävijöille, mitä uutta rakentamisessa, sisustamisessa ja remontoimisessa tällä hetkellä tapahtuu.
– Rakentaminen on kasvussa, ja hyödylliselle tiedolle on nyt kova tarve. Näyttelyn laajuus antaa kävijälle hyvän mahdollisuuden vertailla, hän arvioi.

Pärkö-Luotonen kertoo messuilla korostuvan erilaisten personoitujen yksityiskohtien. Tästä esimerkkinä ovat kuviolliset, tilaustyönä tehtävät väliovet.
– Itse tekeminen on tärkeässä roolissa. Messuilla esiintyy Strömsöstä tuttu puuseppä Jim Björni.

Nikkarointi-ideoita Strömsöstä: Puuseppä Jim Björni la klo 13.30 ja 16 sekä su klo 12 ja 15.30 auditoriossa.

Tietoa ja faktaa sisäilmasta. Puhdas sisäilma ja terveellinen talo ovat yksi messujen otsikoista. Ammattilaisille suunnattu Lounais-Suomen Rakennuspäivä perjantaina pureutuu kosteudenhallinta-asetuksiin, terveen talon toteutuksen kriteeristöön ja rakennusalan suhdanteisiin.
Yleisölle on tarjolla Turun yliopiston puheenvuoro siitä, miksi rakennukset homehtuvat.

Pe klo 14 ja la klo 15.30 auditorio.

Sisäilmayhdistyksen puheenvuorossa keskustellaan siitä, minkälaisia vaurioita sisäilmamittauksilla voi mitata ja mitkä vaativat välitöntä korjausta.

Su klo 11.30 auditorio.

Neuvontaa. Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi järjestää maksutonta neuvontaa taloyhtiöiden hallinnolle, osakkaille ja asukkaille. Asiantuntijoille voi esittää lyhyitä kysymyksiä ilman ajanvarausta.

Pe klo 14–18 ja la klo 10–14 auditorio.

Kalkkimaalien suuri suosio näkyy messuilla. Kalkkimaalit – mitä ne ovat ja miksi ne ovat niin suosittuja?

Myyntipäällikkö Robert Nummela, Colornova Oy, pe ja la klo 13 sekä su klo 14, D-halli.

Trenditapetteja. Boråstapeter julkaisee tässä kuussa yksivärisen Pigment-tapettimalliston. Deep Sea Dive -nimisen trendimalliston myötä nousee esille viisi vuoden 2018 trendiväriä: Algae, Coral, Minty Sea, Deep Green ja Deep Sea.

Engblad & Co esittelee Lounge Luxen: ylelliseksi mainitun tapettimalliston, jonka inspiraation lähteenä ovat toimineet luksushotellit ympäri maailmaa. Retromallisto henkii 1920- ja 1960-lukuja.

Bloggaajien sisustusnäyttely keskittyy erityisesti tapetteihin. Wallvision Sweden Ab:n tapeteista sisustuksia luovat tapahtumaan sisustusblogit Voikukkapelto, Kotilaituri, Pikkutalo ja Villa Puomi.

WA WallVision Sweden AB, www.borastapeter.fi, D-halli.

Designportaita. Turkulainen telakka- ja rakennusteollisuuden toimittaja Metallityö Suhonen Oy tulee kuluttajamarkkinoille designportaillaan. Ensiesittelyssä teräsrunkoisia portaita, lasikaiteilla ja puuaskelmilla.

Metallityö Suhonen Oy, osasto A/59

Hiihtäjälegendoja. Hilkka Riihivuori ja Juha Mieto kertovat omakotitalon katon rakentamisesta.
– Mukana messusosastollamme on myös Matti Nykänen, jonka Joutsenossa sijaitsevaan taloon tehtiin äskettäin uusi katto, toimitusjohtaja Markku Koistinen Kymppi-Katto Oy:stä kertoo.

Osasto A51. Legendat paikalla la ja su klo 10–17.

Trendit esiin sommitelmissa. Uutta on Sisustuksen trendikartta. Esillä vuoden värit ja kiinnostavimmat piensisustustuotteet ovat somistuksellisena näyttelynä sisustusalueella, D-hallissa. Sisustuksen trendikartan ovat toteuttaneet ja suunnitelleet Ideatalon Sanna Tuomi ja Kukkakauppa Broncon Niina Autti. Messuilla myös uusi asiantuntija-alue, josta voi varata maksuttoman neuvonta-ajan haluamalta asiantuntijalta.

Sisustusklinikalle. Sisustussuunnittelija Tomi Kouvolan isännöimälle sisustusklinikalle voi ottaa mukaan valokuvia ja pohjapiirroksen uudistamista kaipaavasta kohteesta.

Tomi Kouvolan sisustusluento Miten teen toimivan ja kauniin Kodin? La klo 11.30 ja 15.30, D-halli.

Rakennushaaveita. Muuraustaitokilpailussa kisailevat vastakkain alueen oppilaitosten mukaan valitut oppilaat. Kuka on taitavin? Se selviää la klo 14.30.

Uutuuksia. Suomen ensiesittelyssä Pelipal Solitaire -kylpyhuonekalusteet. Sarja on palkittu muotoilusta German design award -palkinnolla. Se täydentää vetimetöntä Line-N -keittiömallistoa, joka myös esittelyssä.

Silkkitimpurit Oy B/27

Kierrätyslasin kuvioita. Uudistunut Essis-sisustuslasimallisto ja uusiokäyttölasi esittäytyvät osastolla D 115. Uutuustuotteena on näytillä kimalteleva kierrätyslasista valmistettu vesiputousseinä.
– Haluamme jakaa inspiraatiota ja asiantuntijuutta lasin loputtomista käyttömahdollisuuksista arkkitehtuurissa sekä rakentamisessa ja sisustamisessa, Essi Sundman Lasilinkki Oy:stä sanoo.

Rakenna & Sisusta -messut Turun messukeskuksessa 9.–11.2. Avoinna pe ja la klo 10–18, su klo 10–17. Ohjelmamuutokset mahdollisia.

Kommentoi