Asuminen

ASUMINEN | ASTA LEPPÄ |

Kolumni: Sporttista sisustusta

Perheissä, joissa urheillaan, kohdataan erinäisiä haasteita kodin järjestyksen ja ilmastoinnin suhteen. Jos yllätysvieras pyrähtää urheilevan perheen kotiin, hän kompastuu ensin töikseen viiteenkymmeneen eri tossuun ja lenkkariin, jotka lojuvat röykkiönä tuulikaapissa. Lämpökamera paljastaa kenkäpyramidista kiemurtelevan vulkaanisen höyryn.

Pesuhuone on täynnä pyykkiritilöitä, joissa riippuu kuivumassa trikoita, verryttelytakkeja, sukkia ja tuulipukuja – sporttipesuaineen essanssi sekoittuu jalkahien aromiin muodostaen tuoksuyhdistelmän, joka iskisi parfymööri Max Perttulan kanveesiin.
Erityisen toivottavaa on, ettei vieras eksy autotalliin.

Autotallissa pitäisi säilyttää ennen muuta autoa. Urheiluperheissä siellä lojuu niin ikään tusinoittain suksia, sauvoja, monoja ja voidepurkkeja. Jos autotalliin menee hakemaan vaikkapa haravaa, kengänpohja tarttuu kohtaan, johon turskahti puoli tuubia Startin hopealiisteriä.
Toinen vaihtoehto on, että hakija vetää lupsakkaat lipat takaraivolleen. Lattia on nimittäin vahattu suksien pohjista siiklatulla parafiinilla, joka on liukkaampaa kuin saippuoitu jää NHL-kaukalossa ennen ensimmäistä erää.

Urheiluperheille kerääntyy vuosien mittaan myös liuta pyttyjä. Pyttyjen pitää olla esillä, eiväthän kuluneet nivelpinnat riitä urheilusaavutuksiksi. Pyttyjen design kaipaisi kylläkin päivitystä. Nyt ne tuovat mieleen kreivi von Schwartzenbergin juomamaljat vuodelta 1632.
Neuvoisin vierasta myös pidättäytymään avaamasta vitriinikaappia.
Muuten hän saa kirjaimellisesti tuta, miltä kuntamestaruustason mitalisade tuntuu.

Kirjoittaja yrittää käydä kirvesmiehestä, vaikka käsityönumero oli armosta seitsemän.

Kommentoi