Asuminen

ASUMINEN | Turun Sanomat |

Kinkun paistorasva ei kuulu viemäriin

Vaikka kinkun paistopussiin kertynyt rasva olisi helppo kaataa tiskialtaaseen, sitä ei saa tehdä. Viemäri ei ole roska-astia, muistuttaa LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry.

Lämmin rasva on juoksevaa, mutta jäähtyessään se muuttuu tahmaiseksi ja kittaantuu viemäriputkeen. Veden laskeminen rasvan kanssa ei auta: kylmä vesi jopa vauhdittaa rasvan kovettumista ja nopeuttaa viemärin tukkeutumista.

Anna kinkkurasvan jäähtyä ja kovettua sopivassa astiassa, vaikkapa maitopurkissa. Siirrä jäähtynyt rasva esimerkiksi biojäteastiaan, LVI-asiantuntijat neuvovat.

2 vastausta artikkeliin “Kinkun paistorasva ei kuulu viemäriin”

  1. Pirkka-Liisa

    Rasvan määrä jo kertoo, kuinka terveellistä kinkku on. Vaihtakaa mahtavaan, savustettuun, kokonaiseen kalkkunaan.


  2. Päivi Vuorinen

    Kinkun rasva ei ole jätettä. Joulukinkku ilman omasta rasvastaan ja paistoliemestään tehtyä kastiketta ei maistu joululta, kinkkukastike kruunaa koko aterian. Jos et tiedä, niin se tehdään ihan samalla tavalla kuin ns. ruskea kastike: sulata rasva (jos se on ehtinyt hyytyä) pannulla, lisää vähän vehnäjauhoja ja kun jauhot ovat turvonneet, lisää paistolientä nesteeksi. Jos kastike on liian suolaista tai paksua, lisää vettä. Ihan parasta kinkun sekä peruna- ja lanttulaatikoiden kera!


Kommentoi