Asuminen

ASUMINEN | Turun Sanomat |

Isännöintiliitto haluaa lisäresursseja asumisneuvontaan

Asukkaiden taloudelliset ja sosiaaliset ongelmat kuormittavat taloyhtiössä isännöintiyritystä, jolla on rajalliset resurssit asukkaiden maksuvaikeuksien tai häiriökäyttäytymisen syiden selvittämiseen, katsoo Isännöintiliitto.
– Isännöinti kohtaa työssään ihmisten ongelmia laidasta laitaan: rahaongelmia, päihteitä, syrjäytymistä. Isännöinti kuitenkin valvoo koko taloyhtiön etua, eikä sillä ole ongelmatapausten kohdalla juuri muita keinoja kuin käynnistää huoneiston hallintaanotto, ulosottotoimet tai jopa häätöprosessi, sanoo Isännöintiliiton puheenjohtaja Ilkka Saarinen.

Isännöintiliitto pitääkin tärkeänä, että asumisneuvonnan palveluja olisi saatavilla myös pienemmillä paikkakunnilla. Asumisneuvonnan tavoitteena on tunnistaa asumisen riskejä ja puuttua niihin hyvissä ajoin ennen kuin ongelmat johtavat asunnottomuuteen.

Usein asumisneuvontaa tarjoavat kaupunkien vuokrataloyhtiöt sekä kolmannen sektorin toimijat. Isännöintiliitto ja Vailla vakinaista asuntoa ry ovat aloittaneet yhteisen Koti kuuluu kaikille -kampanjan, jolla pyritään lisäämään tietoisuutta asumisneuvonnan tarpeesta sekä varoja sen toteuttamiseen.

Isännöintiliiton puheenjohtaja Ilkka Saarinen ja VVA ry:n hallituksen puheenjohtaja Reijo Pipinen keskustelevat taloyhtiön sosiaalisista ongelmista Kiinteistö 2017 -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa keskiviikkona 27.9. klo 12.30.

Kommentoi