Asuminen

ASUMINEN | STT |

Barometri: Asuntokaupassa odotettavissa merkittävää kasvua

Hyvä asuntokaupan vire jatkuu tulevina kuukausina, kertoo Kiinteistömaailman tänään julkistettu barometri.

Kasvuodotukset ovat sitä kovemmat, mitä pienemmästä asunnosta on kyse. Pääkaupunkiseudulla välittäjät kuitenkin ennustivat, että kaksioita myydään seuraavan kuuden kuukauden aikana yksiöitä enemmän.

Kuluva syksy on asuntokaupassa barometrin mukaan kasvun aikaa. Kiinteistömaailman toimitusjohtajan Erkki Heikkisen mukaan Kiinteistömaailmassa selkeä käänne tapahtui elokuussa, jolloin tehtiin 15 prosenttia enemmän kauppaa kuin edeltävän vuoden elokuussa.
– Odotettavissa on kokonaismarkkinan osalta lähes 10 prosentin kasvu vuoden loppuun mennessä, Heikkinen ennustaa kuluvaa vuotta.

Välittäjäkyselyn mukaan kiinnostus asuntosijoittamiseen on kasvussa. Kasvava trendi on 1–2 sijoitusasunnon omistaminen oman asunnon ohella.

Välittäjiltä kysyttiin, onko uudenlaisia ostajatyyppejä noussut esiin asuntosijoittajina viimeisen vuoden aikana. 57 prosenttia vastasi kyllä. Eniten nousivat esille pariskunnat, jotka asunnonvaihdon yhteydessä eivät myykään vanhaa asuntoaan pois vaan jättävät sen sijoitusasunnoksi. Myös asuntojen Airbnb-vuokraajat mainittiin.

Yksi vastaus artikkeliin “Barometri: Asuntokaupassa odotettavissa merkittävää kasvua”

  1. KuplaTalous

    Asuntokupla jarruttaa Suomen talouden kasvua, se syö kulutuksen ja estää vapaan työvoiman liikkumisen.

    Lisäksi Kiky aiheuttanut YT tulvan.


Kommentoi