Asuminen

ASUMINEN | STT |

Asuntojen hintaero suurimpien kaupunkien ja muun maan välillä jatkaa kasvuaan

Lokakuusta marraskuuhun hinnat laskivat lähes koko maassa. Turussa hinnat polkivat paikallaan.

Vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat laskivat lokakuusta marraskuuhun lähes koko maassa, kertoo Tilastokeskus. Pääkaupunkiseudulla hinnat laskivat 0,3 prosenttia ja muualla maassa 1,6 prosenttia.

Suurten kaupunkien ja muun maan asuntojen hintakehitys jatkaa erkaantumistaan. Viime vuoden marraskuusta vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat ovat nousseet vuodessa pääkaupunkiseudulla 2,3 prosenttia, kun pääkaupunkiseudun ulkopuolella hinnat ovat laskeneet 1,8 prosenttia.

Esimerkiksi Helsingissä keskimääräinen neliöhinta nousi vuodessa 2,5 prosenttia noin 4 200 euroon ja Itä-Suomessa laski 2,1 prosenttia noin 1 400 euroon. Helsingin lisäksi suurimmista kaupungeista asuntojen hinnat nousivat vuodessa noin kahden prosentin tahtia Espoossa ja Oulussa.

Tampereella hintakehitys oli plussalla, ja Turussa hinnat polkivat paikallaan. Pääkaupunkiseudun kehyskunnissa hintakehitys oli plussalla, joten nämä alueet repivät hintaeroa suureen osaan muusta maasta. Kun Suomen jakaa neljään osaan, vain Etelä-Suomessa hinnat nousivat vuoden aikana.

Kommentoi