2kotia

BLOGIT | 2kotia

Siskon kaunis ruokailuhuone

Siskon kotona on todella kaunis värimaailma, jänniä asioita, ja kaikki sopii niin kivasti yhteen.

Tässä nyt muutama otos siskon synttärijuhlista, jotka oli ihan pienimuotoiset perheen kesken ”kahvia tarjolla koko päivän jos joku haluaa tulla-kutsulla”

IMG_2013

Ruokapöydällä on nyt tietenkin pöytäliinat juhlia varten, ja siinä on valkoisen pellavaliinan päällä H&M.n ohut pitsiliina, jonka kuvio hauskasti toistaa seinän tapetin salmiakkia.

Korkeakiiltoinen valkoinen ruokapöytä modernien kromijalkojensa kanssa tuo kivan kontrastin vanhojen talonpoikaistyylisten tuolien ja mummon vanhan ruskean astiakaapiston kanssa (ja nyt vasta huomasin, että olisin voinut nostella vähän pöytäliinaa sivummalle ja kuvata pöytääkin, no mutta seuraavalla kerralla sitten).

Tuoleja sisko on etsinyt kirppareilta ja jokunen taitaa olla isovanhemmilta perittykin, mutta kaikki taitavat olla erilaisia. Kriteerinä on ollut ainoastaan se, että tuolin on oltava kokonaan puuta, ei saa olla pehmustettua istuinta tai selkänojaa.

Tuolit on ensin hiottu hyvin ja putsattu vanhoista maaleista. Sen jälkeen ne on maalattu valkoisella kalustepohjamaalilla, ja hiomapaperilla ”kulutettu” pintaa ja kulmia vanhan tunnelman luomiseksi. Päälle vielä valkoinen lakka, ja taas hiottu. Pintaan laitettu vielä kirkas lakka ihan lopuksi.  Sisko tekee kaiken aina niin huolellisesti!

IMG_2018

IMG_2021

Iittalan Paratiisi-sarjan astiastoa sisko on kerännyt jo rippikouluikäisestä asti, ja sarja onkin heillä sekä arki- että juhlakäytössä. On se kyllä nätti sarja ja sopii moneen tyyliin, vaikka onkin vähän erikoisempi ja näyttävämpi astiasto.

IMG_2009

IMG_2044

IMG_2016

Vanha puinen astiakaappi sopii kuin nakutettu ruokahuoneen päätyseinälle. Se on niin ylväs ja jykevä, värisävyt on siinä ihan täydelliset ja vanhat röpöläiset vihreät ikkunalasit tekevät siitä jotenkin niin arvokkaan oloisen. Se piti kantaa mummon luota kahdeksannesta kerroksesta kävellen alas. Luulen, että se painoi jonkin verran…

Muistan, että mummolla oli karkkia aina tuossa oikeassa vetolaatikossa, ja siellä me käytiin joko luvan kanssa tai salaa pienenä!

IMG_2010
Mummon vanha astiakaappi elävöittää koko ruokailuhuoneen.

IMG_2211

IMG_2022

IMG_2024

IMG_2072

IMG_2086

IMG_2025
Tuo vanha vihreä lasi on sitten kauniin värinen. Kristallikulhot ovat mummon vanhoja.

IMG_2036

IMG_2085

IMG_2073

IMG_2017
Hauska idea on leikata kerrosvadille kakkupaperista pitsinen alunen!

IMG_2174

Siskon pihalla on puutarhatonttujen sijasta hienot Amerikkalaiset Garden Flamingot ! heh…

IMG_2165
Näin me nykyään liikutaan Andyn kanssa.

Ja vielä lopuksi hurmaava Andy, joka oppi eka kerrasta jo pyöränkorin kyytiin.

Jos haluat nähdä lisää kuvia siskon luota, niin niitä löytyy blogipostauksistani (otsikkoja klikkaamalla pääset lukemaan jutun):

Siskon kaunis eurolava 

Diy: Kristallikruunu ja helppo vessaremontti

Siskon valmis kylppäri

Pinkki sekasotku

 

Hauskaa Viikonloppua!

Kuvat: Anna Nääppä

Kommentoi