Kaksi kerrosta valoa

BLOGIT | Kaksi kerrosta valoa

Sisustusinspiraatiota rapakon takaa

Terveiset Phu quocin saarelta, Vietnamista. Tarkoituksenani oli kirjoittaa tällä viikolla aivan toisesta aiheesta, mutta koska olen saanut Phu Quocin kauniista rannoista ja vehreistä puutarhoista aivan valtavasti sisustusinspiraatioita kevääseen, en malta olla jakamatta muutamia kuvia myös teille.

Kahdessa viikossa on tullut nähtyä monta toinen toistaan kauniimpaa rantaa, lukemattomia kauniita kasveja ja puutarhoja, ja paljon paikallista arkkitehtuuria. Tässä kohtaa on kuitenkin pakko mainita, että suurin osa paikallisistahan siis asuu aaltopeltikattoisissa pienissä hökkeleissä, joiden vaatimattomia elintiloja koristaa usein ainoastaan taulu-tv ja suuri lautasantenni. Kauniilta rannoilta löytyy kuitenkin monia todella kauniita ja viihtyisiä ravintoloita ja rantabaareja.

Vietnam 2014-1 049

Tässä rantaravintolassa maiseman lisäksi ihastuttivat kauniisti kuluneet puiset huonekalut ja jättiläismäiset kaktusruukut. Luonnonmateriaalit olivat käytössä niin tableteissa kuin paperitelineissäkin.

Vietnamilaisessa rakentamisessa ja sisustamisessa viehättää erityisesti luonnonmateriaalien kekseliäs käyttö ja paikallisten oma kädenjälki. Materiaaleina käytetään paljon puuta, tiiltä, kiveä ja palmunlehtiä. Hotelleita ja monia ihan tavallisiakin koteja koristaa usein pieni puutarha, jonka täyttää kaikennäköisten kasvien värikäs kirjo.

Kulunut puu ja hempeä turkoosi muodostavat täydellisen liiton.

Näin kauniin hyttysverkon voisin kelpuuttaa kotiinkin. Valkoiset liinavaatteet tuovat aina mieleen hotellit ja ylellisyyden.

Puutarhoissa ihastutti niiden rentous ja tunnelma, monenlaisia puita ja kasveja vähän siellä sun täällä, kaikenkirjavissa ruukuissa.  Silti jotkut yksityiskohdat olivat hyvinkin tarkkaan harkittuja, esimerkiksi tätä hieman japanilaistyylistä puutarhaa kiersivät kauniit laatoitetut polut. Osa betonilaatoista oli kaiverrettu muistuttamaan puunrunkoa tai kantoa, erittäin hauska idea.

Ensi kesänä meidän koti- ja mökkiterassi taitaa täyttyä erilaisista kukkaruukuista ja kasveista, sekä itämaistyylisistä lyhdyistä. Sisälle haluaisin tuoda myös erilaisia palmuja ja huonekasveja ja käyttää sisustuksessa entistä enemmän puuta ja muita luonnonmateriaaleja. Haaveissa on myös rönsyilevä yrttitarha, ehkä keittiön ikkunan alle tai ulkoportaille.

Vielä muutama päivä aikaa inspiroitua, sen jälkeen ainakin meidän koti muuttuu vihreäksi keväiseksi keitaaksi.

Kuvat: Juuli Kalliokoski

Kommentoi